Red Bull oferă indicii că poate lupta pentru victorie la Hungaroring: Hamilton și Gasly, cei mai rapizi în antrenamente

de Daniel Popescu
Vineri, 02.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton și Pierre Gasly au fost cei mai rapizi în antrenamentele de vineri de la Hungaroring, în care Red Bull a oferit indicii că poate lupta cu Mercedes pentru victorie.

Mercedes a demonstrat că deține un monopost rapid și pe circuitul de la Hungaroring, însă Red Bull are potențialul de a furniza o nouă surpriză.

Echipa austriacă a obținut performanțe bune în ambele sesiuni de antrenamente libere de vineri, în condițiile în care monopostul Red Bull se potrivește circuitelor lente fără linii drepte lungi precum cel din Ungaria.

În prima sesiune, Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:17.233, însă pilotul Mercedes a fost departe de a domina sesiunea. De altfel, el a fost urmat de Max Verstappen, învingătorul cursei precedente de la Hockenheim, și Sebastian Vettel, care au fost mai lent cu numai 0.16 secunde.

În schimb, Charles Leclerc a fost doar al șaselea la volanul celui de-al doilea monopost Ferrari, la aproape o secunde în spatele liderului.

Cel mai ghinionist pilot în prima sesiune a fost însă Valtteri Bottas, care nu a parcurs niciun tur cronometrat din cauza unei defecțiuni tehnice la motor, iar mecanicii au petrecut sesiunea înlocuind unitatea de propulsie pentru sesiunea de după-amiază.

Aceasta din urmă a fost însă câștigată de rivalii de la Red Bull.

Pierre Gasly a fost cel mai rapid cu timpul 1:17.854 și a fost urmat la numai 0.055 secunde de Verstappen. Mercedes a fost însă aproape, cu Hamilton pe locul trei la numai o zecime în spate și cu Bottas pe poziția a patra. Între timp, Ferrari și-a trecut în cont doar locurile 7 și 13 prin Leclerc și Vettel.

Cu excepția unui accident suferit pe final de Alexander Albon, sesiunea a fost lipsită de evenimente majore, mai ales că ploaia și-a făcut apariția la un moment dat. Calificările pentru Marele Premiu al Ungariei vor avea loc sâmbătă la ora 16:00, în timp ce cursa este programată duminică la ora 16:10.

Ungaria: Rezultate Antrenamente 1:

Ungaria: Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (8)

  • Costel
    o parcurs contracandidatul lui sebastian vettel la titlu mondial in acest sezon numai putin de 41 de tururi in FP1 , deh... la etatea lui ii necesara o perioada de timp mult mai indelungata ca sa-si aminteasca detaliile si sa-si ia reperele unui traseu pentru care alti piloti semnificativ mai tineri n-au nevoie de nici macar 30 de tururi pentru un feedback indestulator asa cum is cei de la ferrari si redbull
    5 11
  • THE SPINNING GERMAN
    "contracandidat la titlu"??? Cine, al lui vetel? Pai vetel e candidat la vreun titlu? :))mai flacau, ia priveste mai bine clasamentul!! LOOL
    7 4
  • @Costel Unde se bate Vettel la titlu, în vis?... că în realitate termină pe 4 sau 5, inainea sau in urma lui Leclerc.
    1 1
  • RBR e capabila sa ia de la Mercedes a doua jumatate a sezonului si chiar si titlul. E putin probabil sa se intample asa, insa daca e o echipa capabila sa faca asta, aceasta e RBR.
    1 1
  • Neutru
    Unii se adaptează mai greu la un circuit virajat. Și nici nu știi ce autestat.Ție câte generatii îți trebuie să te adaptezi limbii române și să renunți la aceste texte.Gândirea ofi la fel?
    5 0
  • Neutru
    Tastatura,poate karma m-a lovit,nu știu.
    1 0
  • S-ar putea ca Mercedes sa le arate celor de la Red Bull unde le este locul in acest sezon! Mult in spate! Germania a fost o exceptie! Daca si Stroll a prins locul 3, va dati seama cata intamplare a fost acolo!
    5 0
  • *Locul 3 sau 4 chiar nu mai conteaza!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru