Red Bull Racing renunță la Pierre Gasly: francezul va face schimb de locuri cu Alex Albon de la Toro Rosso

de Paul Cosma, Foto: F1
Luni, 12.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing a anunțat că renunță la serviciile lui Pierre Gasly, iar pilotul francez va fi înlocuit de Alex Albon de la Toro Rosso. Practic, cei doi vor face schimb de locuri pentru restul sezonului.

Pauza de vară din Formula 1 a fost “întreruptă” de anunțul mai mult sau mai puțin surprinzător al celor de la Red Bull.

După o primă jumătate de sezon foarte slabă, Pierre Gasly va părăsi echipa austriacă și va merge înapoi la Toro Rosso. Noul coechipier al lui Max Verstappen va fi Alex Albon pentru restul sezonului.

“Red Bull se află în poziția unică de a avea sub contract patru piloți talentați de Formula 1, care pot fi rotiți între Aston Martin Red Bull Racing și Toro Rosso. Echipa va folosi următoarele 9 curse pentru a evalua performanța lui Alex și pentru a lua o decizie informată cu privire la cine va face parte din echipă alături de Max în 2020, au transmis oficialii Red Bull Racing.

În primele 12 curse ale sezonului, Gasly a obținut doar 63 de puncte, față de cele 181 ale lui Verstappen, fiind în permanență în umbra colegului de echipă. Albon a totalizat 16 puncte, cea mai bună clasare fiind un loc în 6 în Marele Premiu al Germaniei.

Red Bull nu se află la prima decizie de acest fel în mijlocul sezonului.

În 2016, echipa a renunțat la Kvyat în favoarea lui Max Verstappen, iar cel din urmă a debutat cu o victorie.

Via F1

Comentarii (11)

  • Costel
    dupa aceasta stire care-mi pulverizeaza proiectia de saptamana trecuta privind cariera lui gasly la RBR dar numai dupa finalul sezonului 2019 si asta deoarece eu is in posesia unor reguli elementare de bun simt si condescendenta iar marko cu siguranta nu-i , is in masura sa-l cataloghez pe helmuth ca fiind autenticul Josef Mengele pentru pilotii din F1 si asta deoarece dogma marelui circ ii sigur cu alte intelesuri pentru "venerabilul" austriac iar impudoarea manifestata la adresa lui pierre si a sa ingenuitate in pilotaj imi repugna cu adevarat atunci cand are loc la mijlocul sezonului , ireverentiozitatea generata la adresa pilotilor de catre RBR confirmandu-mi ca-i deja rutina si nicidecum hazard
    is convins ca cele 44 de puncte diferenta la constructori is si ele vinovate pentru aceasta sciziune verstappen/gasly cu perspectiva ocuparii locului doi doar ca-i anunt prin intermediul AM pe cei de la RBR ca-i doar o erezie si in sezonul 2019 pentru energizati ,o tinta lucida si rationala fiind reprezentata de egalarea numarului de puncte dobandite intr-un sezon 2018 "dezastruos" alaturi de renault , 422 la numar
    12 18
  • Asa se procedeaza daca vrei performanta. Nu o tii langa 5 ani codindu-te sa schimbi pana si pilotul nr 2.
    7 13
  • Pe bune, il aduc in loc pe ALbon in loc de Kvyat? Patetic
    18 7
  • Da pai nu-l vrea Marco, de aia are antipatii, desi rusul era mult mai bun.
    13 4
  • Si eu ma asteptam sa-l aduca inapoi pe Kviat, insa se pare ca vor sa-l evalueze si pe Albon pana la sfarsitul sezonului. Vom vedea ce iese din asta
    15 1
  • Alex Albon este un pilot supertalentat, verstappen o sa aibe probleme.
    6 7
  • Indrazneata miscare dar daca nu se ridica la nivelul lui Max atunci cariera lui Albon in F1 e terminata.Nu ma gândeam ca va veni Albon.Eram sigur ca Kvyat va fi readus,avand mai multa experienta.Alexander Albon este un pilot extrem de talentat,si cred ca va crea tensiuni in cadrul echipei din cauza viitoarei sale relatii cu Max,mai ales daca se ajunge la vre-un acrosaj intre cei doi,si probabil se va intampla asta.
    3 2
  • Lui Verstappen nu ii pune nimeni probleme in F1. Are o clasa peste toti.
    2 13
  • nici eu
    @Costel, ati tinut post ? :))
    4 1
  • verstappen are o clasa peste toti cand o dau ceilalti de gard si mai are o clasa peste toti cand ii da el de gard prin toate mijloacele nergulamentare. Clasa lui se numeste ,fâs, e un fel de vettel comparativ cu ricciardo la vremea respectiva. tinut in brate de echipa si fia ...cam atat ,,,fâs.
    5 2
  • GrosJan
    Staregia RBR da roade. A venit Ricciardo, a fost mai bun deci a ramas si a plecat Vettel. Apoi a venit Verstappen, a fost mai bun deci a ramas si a plecat Ricciardo. Acum RBR au victorii cu a treia masina de pe grila. Inteleg sa pastrezi echipa cand e castigatoare. Cand nu da roade insa schimbi mereu pilotul mai slab. Nu ai cum sa gresesti, vei avea pilot nr 1 din ce in ce mai bun. Nu ai cum sa mergi in jos.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru