Red Bull: "Renault mai are nevoie de trei ani pentru a dezvolta un motor competitiv"

de Daniel Popescu
Marti, 06.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull consideră că Renault mai are nevoie de încă trei ani pentru a dezvolta o unitate de propulsie cu care să lupte pentru victorii cu Mercedes şi Ferrari.

Renault va avea nevoie de încă doi sau trei ani înainte de a fi în măsură să concureze din nou.

Christian Horner
Sef Red Bull
Red Bull Racing va renunţa la motoarele Renault la sfârşitul acestui sezon din cauza performanţelor modeste înregistrate de unitatea de propulsie.

Christian Horner, şeful Red Bull, susţine că decizia a fost luată nu numai din cauza lipsei de rezultate, ci şi a perspectivelor de viitor: în opinia sa, constructorul francez va avea nevoie de încă doi-trei ani pentru a dezvolta un motor competitiv.

"De când s-a schimbat regulamentul motoarelor trăim într-o lume diferită. Există doar două motoare cu care poţi lupta pentru victorii şi, din păcate, Renault este în urmă. Se pare că vor avea nevoie de încă doi sau trei ani înainte de a fi în măsură să concureze din nou. În calitate de echipă client nu ne putem permite să aşteptăm atât de mult", a declarat el pentru postul de televiziune SkySports.

Red Bull negociază în prezent cu Ferrari un parteneriat pentru motoare, iar Horner a dezvăluit că echipa a reluat şi negocierile cu Mercedes.

Anterior, s-a vehiculat că cei doi constructori sunt reticenţi să ajute Red Bull şi din cauza conflictelor de presă pe care echipa le-a avut cu Renault, însă Horner susţine că acest lucru nu are nicio influenţă în cadrul discuţiilor.

"Mă îndoiesc. Poate că am fost vinovaţi că am spus adevărul, indiferent că au fost comentariile mele sau ale lui Adrian Newey, Helmut Marko sau ale lui Dietrich Mateschitz, care până la urma plăteşte facturile. Nu cred că asta va avea un impact în influenţarea altui furnizor", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (3)

  • lucky70
    Ce frumos ar fi sa va luati teapa si motorul Renault de anul viitor sa fie competitiv!
    13 3
  • PasareaMihai Viteazu!!
    2 1
  • Hmm... Renault nu a schitat nici un gest ca ar vrea sa imbunatateasca motorul, cel putin in mod oficial. Poate strategia lor este sa nu mai motorizeze RBR si in paralel sa isi dezvolte o unitate de proipulsie buna pentru echipa lor de uzina. Oricum, eu unul, nu cred ca au stat cu mainile in san timp de 1 an de zile. Este posibil ca anul viitor sa vedem unitatea de propulsie Renault intr-o alta faza.... sau poate nu... :).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru