Red Bull se aliaza cu Total

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 10.02.2009
Red Bull Racing va utiliza in sezonul 2009 ulei de motor furnizat de compania Total, care a devenit recent si partenerul echipei Renault.

Red Bull Racing a anuntat luni, dupa lansarea noului monopost RB5, ca in acest an va folosi ulei de motor si lubrifianti furnizate de compania Total.

Christian Horner, seful echipei Red Bull, a explicat decizia team-ul sau prin prisma importantei uleiului de motor in obtinerea unor performante majore din partea unitatii.

"Suntem incantati sa primim compania Total la Red Bull. Total va avea o contributie semnificativa la performanta noastra tehnica", a precizat Horner.

Noile reguli cer ca motoarele sa fie utilizate mai mult decat in trecut si, avand in vedere presiunea suplimentara exercitata de KERS, lubrifiantii pot juca un rol esential in fiabilitate, nu numai pentru motor, ci si pentru cutia de viteze. Lucrand indeaproape cu partenerii nostri de la Renault, combustibilul si lubrifiantii potriviti pot avea de asemenea un efect pozitiv in privinta puterii si a consumului de carburant".

Total a devenit la finalul lunii ianuarie si furnizorul oficial de ulei al echipei Renault. De altfel, Renault si Red Bull au o stransa colaborare, constructorul francez furnizand motoare si sisteme KERS pentru echipa patronata de Dietrich Mateschitz.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru