Red Bull se implică în dezvoltarea motoarelor Renault pentru 2014

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.11.2011
Red Bull a dezvăluit că se va implica direct în dezvoltarea motoarelor Renault pentru sezonul 2014, însă a negat intenţia de a-i prelungi contractul lui Sebastian Vettel.

Red Bull Racing a anunţat recent că va utiliza motoare Renault cel puţin până în sezonul 2016, ca parte a unui amplu parteneriat semnat cu constructorul francez.

De altfel, campioana mondială va deveni echipa de uzină a francezilor, iar Adrian Newey, directorul tehnic al echipei, se va implica direct în dezvoltarea motoarelor turbo în şase cilindri care vor înlocui actualele unităţi începând din sezonul 2014.

"Din 2014 vom avea noi motoare, care necesită un schimb de informaţii între tehnicienii ambelor părţi. Băieţii noştri conduşi de Adrian Newey vor fi implicaţi în construcţia motoarelor turbo în şase cilindri. După Marele Premiu al Japoniei, Newey şi alţi membri ai echipei au vizitat fabrica Nissan-Infiniti specializată în tehnologii pentru baterii", a precizat Helmut Marko, consultantul Red Bull, într-un interviu acordat publicaţiei Autosport.

Presa internaţională a speculat că Red Bull încearcă să-i prelungească contractul lui Sebastian Vettel care expiră în 2014, însă austriacul a negat informaţiile şi susţine că germanul va rămâne la Red Bull atât timp cât va avea la dispoziţie un monopost competitiv.

"Oameni din toate poziţiile cheie sunt sub contract până în 2014 inclusiv.

Nu vrem securitate pe termen foarte lung, pentru că elementul de bază pentru ca Vettel să rămână cu noi este să-i oferim un monopost capabil de victorii. Vettel va pilota acolo unde obţine cel mai bun pachet care-i oferă cea mai bună posibilitate de câştig. Vă pot asigura că suntem într-o poziţie bună", a mai precizat el.

De asemenea, Marko a confirmat că Renault va lansa pe piaţa o maşină de stradă Red Bull Renault Clio, o ediţie specială prin design a modelului Clio.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru