Red Bull şi Alonso, implicaţi într-un schimb de replici înaintea noului sezon

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Helmut Marko şi Fernando Alonso au fost implicaţi într-un schimb dur de replici după ce pilotul Scuderiei Ferrari a fost acuzat de "jocuri politice".

Helmut Marko, consultantul Red Bull, a afirmat în această săptămână că Fernando Alonso a apelat la jocuri politice în timpul luptei pentru titlul mondial cu Sebastian Vettel, în timp ce germanul a preferat să se concentreze la ceea ce trebuie să facă pe circuit.

Austriacul crede că acest lucru demonstrează că pilotul Scuderiei Ferrari a fost stresat să câştige trofeul suprem.

"Vettel s-a închis în el însuşi de restul lumii pentru a putea solicita întăriri în cazul în care alţi piloţi nu au parte de aşa ceva. Alonso a fost ocupat cu politica şi comentariile amuzante. Cred că am văzut stresul sub care s-a aflat Alonso spre finalul sezonului. A spus că luptă cu Lewis Hamilton şi nu cu Vettel sau că rivalul său este Adrian Newey (n.r - directorul tehnic al Red Bull). Noi am spus doar că trebuie să ignorăm aceste jocuri psihologice", a declarat el pentru publicaţia Red Bulletin.

Urmareste Automarket
Replica lui Alonso nu s-a lăsat aşteptată mai mult de 24 de ore şi a venit prin intermediul reţelei de socializare Twitter.
"Mă bucur să citesc că Red Bull consideră în continuare că vom fi cei mai puternici adversari anul viitor. Şi asta chiar înainte de începerea testelor. Sunt flatat", a scris spaniolul pentru cei care îl urmăresc pe Twitter.

Via Reuters

Comentarii (17)

  • Imi place replica lui Alonso....si in legatura cu jocurile politice, asta cred ca e o strategie de marketing a lui Alonso...macar el discuta cu mass-media, ne face pe noi sa fim in continua legatura cu ceea ce se intampla in formula 1 prin comentariile lui, pe cand Vettel....din cate stiu eu abia acorda autografe fanilor
    37 17
  • Helmut Marko mai are tupeul sa vorbeasca , a uitat cu am castigat Vettel titlul ?
    24 26
  • bbrunes
    Este normal ca un pilot ce se lupta pentru titlu sa fie pus sub presiune, de aici si stresul..in plus, ori Marko nu a inteles despre ce este vorba, ori nu ii place sa recunoasca adevarul..Alonso se temea de Hamilton caci este unul dintre cei mai buni piloti, se temea de masina RBR si de aici si comentariile legate de Newey..numai de jocuri psihologice nu avea timp Alonso la finalul sezonului..
    17 11
  • PCJ...cum a castigat VETTEL campionatul....? in cel mai frumos mod pe traseu in ultima cursa si revenind de pe ultimul loc........
    25 24
  • vestea
    ce imflati stirea asta? credeam ca s-au de gat, dam'? Nu vad nimic deosebit in aceste declaratii.
    4 6
  • scuze de graba*
    "s-au luat de gat"
    1 4
  • Alonso, felicitari!!! Parca ar fi vrut sa publice un citat a lu' I.Creanga: "stiu ca sunt prost dar cand ma uit in jur prind curaj". :))
    20 18
  • asta asa e , eu ma refeream la steagurile galbene pe care Vettel nu le prea vede
    11 15
  • e f. infatuat baiatu' daca i se pare ca a fost "cel mai puternic adversar a lui RBR"
    12 11
  • Cine ste acest "Helmut Marko" ?
    Cine il plateste si de unde si pana unde se ia ba de Webber ba de Alonso ba de ... mai stiu eu de cine.
    10 14
  • Cred ca logic a-r fi sa recunoasca ce-i al Cezarului, ca doar nu l-a impiedicat Vettel sa cistige cursa si implicit titlul.Cit despre Marko -mosu e cam nebun...
    12 3
  • Spider
    Marko nu e nimic decat un arogant care improasca cu noroi in stanga si dreapta ca sa-i fac loc lui vitel cu orice pret. Este eminenta cenusie a echipei de energizante care rupe trece dincolo de regulile fair-play-ului si face munca murdara pe care horner o refuza. Alonso i-a intors-o ironic foarte bine.
    16 11
  • Asa trebuie sa se comporte o echipa campioana? Ca o haita de maidanezi care latra in stanga si in dreapta? Vai de Red Bull, distruge imaginea Formulei 1 lasandu-ne sa credem ca e un circ pe care-l vedem la Cancan unde trebuie intotdeauna ca un pilot/o echipa sa fie atacat/atacata.
    6 9
  • Alonso este un tip fara caracter. A dovedit-o la Mc Laren, cand si-a turnat echipa la FIA si a platit Ron Denis pentru ce a facut el si De la Rosa. Orice ar face, pentru mine Alonso ramane un individ fara CARACTER!
    Cei de la Red Bull au reactionat la spusele lui Alonso - cam multi feraristi pe aici!
    2 4
  • "Alonso este un tip fara caracter. A dovedit-o la Mc Laren, cand si-a turnat echipa la FIA si a platit Ron Denis pentru ce a facut el si De la Rosa. "- E un pilot cu caracter de Seneca,filozov roman (4 i.Hr-65 d.Hr) care spunea "Prefer sa deranjez cu adevarul, decat sa fac pe plac cu lingusiri". Asa deci, te bagasi ca un din ala cu coarne imbracat in blana de oaie insa halul de caracter se vede-n cuvintele tale.
    5 4
  • @maverick
    Esti prea prost sa intelegi ce se intampal in sportul asta ^^
    3 3
  • "Stiu ca sunt prost dar cand ma uit in jur prind curaj"-I.Creanga
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru