Red Bull şi Ferrari critică noul calendar de 22 de curse: "S-a depăşit limita"

de Daniel Popescu
Vineri, 04.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing şi Ferrari sunt nemulţumite de extinderea calendarului la 22 de curse şi de diferenţa de numai o săptămână dintre cursele de la Monaco şi New Jersey.

Esential 22 de curse va avea sezonului 2014 al Formulei 1
3 curse vor avea loc intr-un interval de numai trei saptamani intre 25 mai - 8 iunie
FIA a publicat la sfârşitul lunii septembrie calendarul provizoriu al Formulei 1 pentru sezonul 2014, care include un număr record de 22 de curse.

Campioana mondială Red Bull Raoing consideră că limita normală a sezonului ar trebui să rămână la 20 de curse, întrucât în caz contrar angajaţii echipelor vor fi foarte obosiţi din cauza călătoriilor suplimentare.

"Cu toţii recunoaştem că 22 de curse sunt peste limită din cauza presiunii pe echipă şi a anturajului care urmăreşte Formula 1. Dacă faci 22 de curse la clasa economică, zburând în jurul lumii, şi pleci cu o săptămână înainte de cursă şi te întorci la câteva zile după ea, atunci este un sezon dificil. Pentru mine, numărul ideal este 20.

Acesta este punctul de saturaţie. Dar pot înţelege de ce Bernie Ecclestone presează pentru a obţine mai multe circuite", a declarat Christian Horner, şeful Red Bull Racing.

Una dintre principalele nemultimiri este legată de desfăşurarea a trei curse într-un interval de numai 15 zile. Practic, după cursa de la Monaco din 25 mai, urmează etapa inaugurală de la New Jersey în 1 iunie, iar Ferrari consideră că o călătorie din Europa în Statele Unite într-un interval atât de scurt este imposibilă.

"Pot spune că până şi pentru o echipă de top aşa ceva este aproape imposibil să fie făcut, sincer să fiu. Dar vom vedea adevăratul calendar şi apoi ne vom da seama ce trebuie să facem", a precizat Massimo Rivola, directorul sportiv al Scuderiei.

Via Autosport, Adam Cooper

Comentarii (1)

  • robert
    22- exagerat (desi doua saptamani sau trei mi se par o eternitate cateodat' ) !
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru