Red Bull şi Mercedes solicită revenirea la pneurile din 2012

de Daniel Popescu
Duminica, 24.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull şi Mercedes fac presiuni pentru ca Pirelli să revină la pneurile utilizate anul trecut pentru că noile specificaţii provoacă o degradare excesivă pentru monoposturile cu o forţă de apăsare aerodinamică ridicată.

Dacă facem ceva şi două-trei monoposturi nu mai sunt rapide, dar alţii sunt dintr-o dată mai rapizi, atunci avem încă o problemă.

Paul Hembery
Director Pirelli Motorsport
Noile pneuri furnizate de Pirelli în sezonul 2013 sunt în centrul atenţiei după ce acestea s-au dovedit a avea un grad de degradare semnificativ pentru monoposturile care beneficiază de o forţă aerodinamică ridicată.

Cele mai afectate echipe sunt Red Bull Racing şi Mercedes, care deşi obţin rezultate bune în calificări au un ritm de cursă modest din cauza degradării severe a pneurilor.

În loc să încerce să rezolve această problemă, cele două echipe fac presiuni pentru ca Pirelli să furnizeze pneuri identice cu cele de anul trecut, sub pretextul că acelea sunt deja cunoscute de toate echipele. "Vom discuta cu Pirelli", a declarat Helmut Marko, consultantul Red Bull.

Situaţia nu va deveni una politică pentru că o echipă, Red Bull, nu este mulţumită de pneuri.

Eric Boullier
Sef Lotus
Toto Wolff, directorul Pirelli Motorsport, afirmă că există deja semne clare că Pirelli va schimba pneurile începând cu a patra cursă a sezonului din Bahrain.

"Există cu siguranţă semne pentru o schimbare a specificaţiilor.

După toate probabilităţile, noile pneuri vor apărea în Bahrain sau imediat după aceea", a precizat austriacul pentru agenţia de presă SID.

Pirelli este însă departe de a lua o astfel de decizie, iar Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport, spune că schimbarea specificaţiilor se va face numai cu acordul unanim al celor 12 echipe.

"Avem nevoie de unanimitate, ceea ce în mod sigur nu este cazul. Dacă facem ceva şi două-trei monoposturi nu mai sunt rapide, dar alţii sunt dintr-o dată mai rapizi, atunci avem încă o problemă. Analizăm situaţia, dar nu am luat nicio decizie", a declarat el pentru publicaţia Auto Motor und Sport.

Lotus este considerată una dintre echipele avantajate de noile specificaţii, iar şeful Eric Boullier a admis că va bloca orice tentativă a rivalilor de la Red Bull de a schimba tipurile de pneuri în mijlocul sezonului.

"Înţeleg de ce nu sunt mulţumiţi. Au desenat monopostul pentru aerodinamică şi, când pneurile încep să fie o componentă importantă a monopostului, au probleme.

Sunt rapizi pe un tur, dar au probleme cu degradarea pneurilor, parţial din cauza modului în care au dezvoltat monopostul. Dar suntem pregătiţi să luptăm. Situaţia nu va deveni una politică pentru că o echipă, Red Bull, nu este mulţumită de pneuri. Pnerurile sunt aceleaşi pentru toată lumea", a explicat el. 

Via Motorsport, Autosport, Motorsport

Comentarii (1)

  • Salutam,
    IARASI:
    "Toto Wolff, directorul Pirelli Motorsport"

    Este corect sau am luat-o eu razna ???
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru