Red Bull: "Singura alternativă la Renault este să producem propriul motor"

de Daniel Popescu
Marti, 25.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing ar putea lua în calcul ideea de a construi propriul motor de Formula 1, însă echipa este convinsă că Renault va remedia probleme de natură hardware şi software cu propria unitate.

Esential 2015 este sezonul in care expira parteneriatul dintre Red Bull si Renault pentru motoare
Presa internaţională a speculat înainte de startul sezonului că Red Bull Racing ar putea fi tentată să folosească motoare Honda din 2016 ca urmare a numeroaselor probleme pe care Renault le înregistrează cu noile unităţi de propulsie.

Ipoteza a fost negată la vremea respectivă, însă Dietrich Mateschitz, proprietarul echipei, a venit marţi cu o nouă idee, cea a producerii propriului motor.

Întrebat dacă există vreo alternativă la Renault, austriacul a precizat: "Probabil doar dacă ne producem singuri motorul".

Sunt încrezător că procesul de revenire va fi rapid şi că putem ajunge Mercedes din urmă la a treia cursă.

Dietrich Mateschitz
Proprietar Red Bull
Declaraţiile vin la numai o zi după ce Mateschitz a sugerat că Red Bull s-ar putea retrage din Formula 1 din motive precum excluderea lui Daniel Ricciardo din Marele Premiu al Australiei.

Totuşi, omul de afaceri este convins că echipa deţine un monopost competitiv şi că, în momentul în care Renault va remedia problemele, va obţine din nou performanţe majore.

"Cred că monopostul nostru este încă o dată de clasa mondială, dar pentru a demonstra asta avem nevoie de o unitate de propulsie perfectă din punct de vedere hardware şi software.

Sunt încrezător că procesul de revenire va fi rapid şi că putem ajunge Mercedes din urmă la a treia cursă. Nu există niciun motiv să credem că obţinerea titlului în 2014 nu mai reprezintă obiectivul nostru", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (9)

  • pablo256r
    Cum sa nu!
    La cate masini RedBull circula pe strada sint convins ca ar iesi un motor fantastic!
    Nea Mateschitz! Nu mai bea domnle ca spui prostii mai mari decit poti duce.
    11 7
  • Cea mai buna gluma a saptamanii. :))

    Poate cand motoarele vor functiona cu energizante si nu cu benzina :))
    16 11
  • De ce sunteti rai baieti ? Nu mai poate si 'nea Mateschitz sa viseze si el la asa ceva ?

    Oricum daca era sa fie, pana acum faceau un motor . Asa va fi tarziu sa se apuce si va fi o pierdere de fonduri.

    Dar speram in continuare........ ca se va trezi din somn odata si odata .
    Faptul ca s-ar retrage este un semnal de alarma la adresa lor. Genul de copil care daca pierde la fotbal isi ia mingea si merge acasa plangand. Eu zic ca ar trebui sa ia exemplu de la Marrusia sau Caterham care desi nu au rezultate stralucite si fonduri asa mari , nu se plang atat. Mai putin Caterham care am inteles ca Toni Fernandes vrea sa retraga echipa daca nu ia puncte anul asta.
    5 6
  • Sunteti copii toti! Era ironic in sensul ca nu vor rupe parteneriatul cu Renault decat daca construiesc ei unul! De la ironie pana la fapte e cale lunga dar se pare ca nu intelegi sensul cuvintelor pe care Mateschitz le-a folosit. Sunteti toti de cancan.
    17 3
  • Si de ce ma rog nu ar putea sa faca un motor? La urma urmei reusesc sa faca un monopost in fiecare an. Cred ca mai degraba tremura chilotii pe voi la gandul ca ar putea face si propriul motor. 4 ani la rand au dat clasa la toti constructorii cu state vechi de plata in F1 si nu i-as exclude nici anul asta din carti. 4 ani la rand v-ati plans ca triseaza si nici macar team-urile din formula 1 nu au facut prea multe contestatii la adresa lor. Am sentimentul ca ei stiu mai multe decat un nene care plange pe aici ca RBR triseaza.
    6 7
  • mirel_f1
    sa faca ca doar au ca imagine de brand pe infiniti divizia de lux nissan au toate sansele
    5 1
  • De ce ar tremura chilotii pe noi ? Ca nu avem nimic de castigat sau de pierdut . E doar un sport care il urmarim si ne place. Fiecare e liber sa-si dea cu parerea si mie personal mi se par mai copilaresti declaratiile astea ( in special cele ironice ) avand in vedere ca toate comentariile astea pot cosa bani multi .
    5 2
  • Este retorica dar nu din cele inspirate. Putea s-o zica in asa fel incat sa nu-si umfle muschiul care tocmai ii lipseste.
    3 2
  • coca cola
    Pot sa-i bage lui vetel o doza de energizant undeva si au un motor, ii drept, o sa cam fasaie
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru