Red Bull sugerează că Vettel este incompatibil cu Ferrari

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 22.11.2010
Helmut Marko susţine că Sebastian Vettel nu are nevoie să piloteze pentru un team care utilizează ordine de echipă, făcând aluzie directă la Ferrari.

Red Bull Racing este convinsă că îl va păstra pe Sebastian Vettel pe termen scurt şi mediu, însă admite ca acest lucru depinde în primul rând de capacitatea echipei de a-i oferi noului campion mondial un monopost pe măsura talentului sau.

În mod inevitabil, principalele speculaţii indică un posibil viitor al germanului la Scuderia Ferrari, datorită prestigiului de care se bucura italienii, însă echipa austriacă nu este de aceeaşi părere. Helmut Marko, consultantul Red Bull şi mâna dreaptă a patronului Dietrich Mateschitz, susţine că Ferrari nu este echipa potrivită pentru Vettel din cauza faptului că Scuderia apelează frecvent la ordine de echipă.

"Ştim cu toţii sensibilităţile politice de la Ferrari. Iar Vettel a văzut cu noi că are un factor de confort. Are nevoie de o echipă care nu-i înfige cuţitul în spate la primul semn de slăbiciune. Să fim clari: nu vom încheia un contract pe 10 ani cu el, pentru că nu-i putem garanta că vom avea un monopost competitiv atât de mult timp.

Iar Vettel nu poate garanta că se va simţi întotdeauna confortabil cu noi. Dar pe termen mediu, în următorii 3 sau 4 ani, cu siguranţă plănuim să fim cu el", a declarat Marko.

Actualul contract al lui Vettel cu Red Bull Racing expiră la sfârşitul sezonului 2012, existând deja speculaţii că înţelegerea va fi prelungită până în 2015.

Via | GMM

Comentarii (22)

  • Red Bull
    Cand au spus asta, la primul zvon ca ar pleca la Ferrari? Probabil nici n-au mai avut nevoie de unghiera in ziua aia :))
    Si bine ar fi sa se gandeasca ca si Schumacher ar fi un factor ce l-ar determina sa plece la Ferrari.
    12 10
  • Ferrari
    O fi dominat RedBull fara drept de apel acest sezon, dar mai are mult , mult de tot sa realizeze ce a realizat Ferrari in F1 , si acum sa fim seriosi , orice pilot viseaza sa devina campion mondial la Ferrari , cu atat mai mult Vettel care a fost ""crescut"" de Schumacher.
    18 9
  • RedBull
    O echipa de sfinti si RB astia, merita felicitati pentru reusite dar au un caracter de tot ..... au tras si cu dintii si cu urechile si cu tot ce au putut sa nu iasa Weber campion mondial si acuma vin si povestesc povesti despre caracterul celor de la Ferrari si asta in loc sa priveasca in oglinda sa vada ce fel de caracter aare in special tovarasul asta doctor.... Cei de la Ferrari au fost jenanti sau chiar prosti cu ordinele vietii dar sa nu imi spuna tovarasul asta doctor sau oricine de la orice alta echipa ca in situatia celor de la Ferrari nu ar fi facut la fel....
    18 8
  • @razvanis
    "cu atat mai mult Vettel care a fost ""crescut"" de Schumacher."-Din cauza asta l-am considerat pe Schumi un factor care sa-l determine sa plece la Ferrari.
    12 7
  • Ar forma o echipa buna cu Alonso. Daca s-a chinuit cu Webber sa-l domine...Alonso va matura pe jos cu neamtul razgaiat..
    12 17
  • ferraristi
    parca va putea Vettel pin acum ?Ba era slab,ba era rasfatatul echipei,ba avea piciorul cam greu si nu proteja masina......Vulpea si strugurii.....
    8 6
  • Cosmin
    Vettel sa ramana unde este
    La Ferrari ideal ar fi sa fie Alonso si Kubica.Sint cei mai buni piloti la ora actuala de pe pista.Daca ar fi concurat cu un Red Bull erau demult campioni.Vettel la Ferrari, poate peste 5-6 ani.Red Bull i-au pus titlul in brate.Sa vedem cum si-l apara la anul.
    12 7
  • coana Leana
    Anul trecut si Button a fost senzational cu acea supermasina..ce usor uita lumea..sa nu se repete scenariul button
    14 0
  • Red Bull
    hai sa fim seriosi, chestia cu "sensibilităţile politice de la Ferrari", mi-au scos un zimbet pe coltul gurii...cum poti sa spui, ca la Ferrai sunt ordine de echipa iar la tine ... nu?...mda, non comment.
    p.s. sunt multe de spus, dar fiecare intelege care este de fapt realitatea.....
    8 5
  • @toreador023
    N-au fost ordine de echipa la Red Bull ci lipsa de respect in curs cand unuia i s-a dat o aripa imbunatatita iar celuilalt nu...
    11 3
  • 321xiorel123
    prietene, io socot ca acest lucru este un "ordin mascat".:) ...uite , deacuma unu este avantajat fata de celalalt:)..
    6 5
  • ferrari
    atata timp cat alonso este la ferrari niciun pilot de top nu va fi nr1. oare vettel, kubica si altii va accepta vreodata asa umilinta precum massa sau barichello?
    7 4
  • Umilire?
    Massa cu Barichello sau umilit singuri... au fost pur și simplu mai slabi decât Schumi, respectiv Alonso.
    Iar cei de la Red Bull au fost niște muieri... nu trage motorul... și cei de la Renault au primit voie să modifice... dar Mercedes nu a modificat nimic.
    Dacă sunt reguli să fie valabile ptr toți!
    Nu suport bărbații care plâng ca muierile... F1 este un sport de fetițe...ioi mă bagă Schumi în zid... săriți (Barichello).
    Asta nu mai este F1. F1 a existat din anii '50 până spre mijlocul anilor '90... după... balet.
    17 3
  • ALONSO OUT
    la revedere alonso
    bun venit vettel :X
    2 8
  • dmd
    Deocamdata s-a intamplat invers.
    2 4
  • Vettel o sa ajunga in locul lui Hami la mclaren, sa-l invete cum sa fereasca parapetii si sa termine mai sus de locul 4
    6 1
  • Vettel
    formeaza o echipa buna la Red Bull. Nu are ce cauta la Ferrari!
    2 4
  • marian0904
    slabe sanse
    Ferrari il vrea pe Vettel, dar nu are nici o sansa. E evident ca l-ar vrea pe german in locul lui Massa. Din pacate pt Ferrari, acestia ar fi putut acum sa-l ia pe Hulk, urmand ca dupa 1 an, sau mai repede, sa-l schimbe pe Massa. Mercedes a mutat bine si cu 1 mil de eur (probabil) s-a asigurat cu Hulk pentru cazul in care Schumi nu da rezultate nici in 2011.
    Cat despre Vettel, am mai scris-o, se va duce la Mercedes indiferent de contracte. Sefii de la Mercedes au bagat prea multi bani si vor alerga degeaba daca nu au un campion (Schumi, din pacate, a pierdut trenul). Daca McLaren il are pe Ham, iar Ferrari pe Alo, Merc nu are nici o sansa cu un baiat cuminte si Schumi 2011.
    6 1
  • KAIEi
    Ce sa se intample invers? Esti pe langa subiect baiete ca de obicei.
    3 2
  • The Wall
    doar marketing..made Red Bull
    Din textul articolului de mai sus nu reiese ca Ferrari l-ar vrea pe Vettel.Din nou unii comenteaza aiurea fara sa citeasca cu atentie un text.Daca vine un jurnalist si pune o intrebare idioata(ca altfel n-o pot numi) un individ cel putin dubios din cadrul Red Bull nu pierde ocazia sa mai marcheze un punct la cap marketing.
    4 0
  • dmd
    citeste-ti primul post si poate vei intelege.ORICUM mai confundat cu KAIei,dar asta e, cand pierzi intelegi mai greu.
    0 0
  • marius_kji
    M-ai nu 'mai' cum ai scris tu. E grea gramatica limbii romane, nu?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru