Red Bull va dezvolta sistemul KERS împreună cu Renault

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 14.09.2011
Red Bull a confirmat că va continua să dezvolte sisteme KERS şi cutii de viteze în parteneriat cu Renault pentru a le putea oferi şi altor echipe interesante.

Red Bull Racing a confirmat săptămâna trecută că va utiliza motoare Renault până la sfârşitul sezonului 2016, însă la vremea respectivă înţelegerea nu a vizat şi sistemul KERS.

În prezent, Red Bull Racing utilizează tehnologia de la Renault, pe care a adaptat-o cu numeroase probleme monopostului RB7, însă parteneriatul va capăta o nouă dimensiune în viitorul apropiat.

Şeful Christian Horner a confirmat că Red Bull şi Renault vor înfiinţa o companie mixtă care, pe lângă dezvoltarea motoarelor, se va ocupa şi de realizarea sistemului KERS şi a cutiilor de viteze. În acest fel, Red Bull devine în mare măsură echipa de fabrică a celor de la Renault.

"Parteneriatul cu Alianţa Renault/Nissan este unul important pentru echipă. Garantează stabilitate şi ne transforma pe noi în echipa de fabrică a Renault Sport, iar colegii noştri care construiesc motoarele vor lucra îndeaproape cu inginerii şi designerii Red Bull", a precizat britanicul pentru site-ul oficial al echipei sale.

În prezent, Team Lotus utilizează motoare Renault şi cutii de viteze Red Bull, având aceeaşi punte spate ca şi monopostul RB7.

Via | Red Bull

Taguri: KERS, Red Bull, Renault

Comentarii (1)

  • Iar echipa se va numi Red Bull-Renault. Actualul Renault va ramane Lotus.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru