Red Bull va folosi în 2016 un motor Renault modificat de celebrul inginer Illien

de Daniel Popescu
Vineri, 06.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Misterul motorului pe care îl va folosi Red Bull în 2016 a fost dezvăluit de presa britanică: echipa va miza pe un motor Renault care a fost deja modificat de celebrul inginer Mario Illien.

Red Bull va utiliza anul viitor un motor Renault care a fost deja modificat de celebrul inginer Mario Illien.


Red Bull Racing nu a reuşit încă să-şi asigure niciun motor pentru sezonul 2016, iar unica soluţie pare să fie un compromis cu o unitate de propulsie Renault.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Motorsport Magazine, Red Bull va utiliza anul viitor un motor Renault care a fost deja modificat de celebrul inginer Mario Illien. Acesta din urmă a fost adus de Red Bull la Renault la începutul acestui an pentru a ajuta constructorul francez să-şi îmbunătăţească unitatea de propulsie.

Britanicul a efectuat o serie de experimente pe un singur cilindru şi a reuşit să obţină un spor de performanţă de 4% prin îmbunatăţirea combustiei, însă soluţia să nu a fost adoptată de Renault, care a preferat să urmeze propriul program de dezvoltare.

Una dintre variante este ca Red Bull să nu concureze în sezonul 2016 şi să aştepte apariţia unui motor independent în 2017.


Totuşi, această versiune de motor cu combustie internă dezvoltată de Illien ar putea fi utilizată la pachetul care să propulseze motorul Renault.
În plus, Red Bull ar urma să folosească propriul sistem de recuperare a energiei, astfel că dependenţa de Renault va fi semnfiicativ mai mică decât în prezent.

Practic, aceasta este ultima soluţie pentru ca Red Bull Racing să rămână în Formula 1. În caz contrar, una dintre variante este ca Red Bull să nu concureze în sezonul 2016 şi să aştepte apariţia unui motor independent în 2017, versiune la care FIa lucrează în prezent.

Via Motorsport Magazine

Comentarii (8)

  • mai lasati ne cu reno..sa faca ce vor ei..
    5 2
  • mobius
    Motorul modificat de acest inginer (toata stima pentru el) este omologat de FIA sau se va intampla ca in anii trecuti?
    7 3
  • serban
    "Vrem aceeași specificație de motor, același soft, același carburant, este nesimțire să ni se dea altceva, vrem, vrem, vrem ..." ! Și de atâta vrut s-au ales cu un motor, îmbunătățit zic ei, second hand, chiar dacă lucrat de un inginer trecut pe la Cosworth și colaborator, în trecut, cu Mercedes.
    6 6
  • cel mai tare ar fi sa fie mult mai rapizi cu acest motor decat cu cel de uzina :))
    21 1
  • automarket felicitari da ti o stire la 2 saptamani.
    17 0
  • FLorin
    F1 ar trebui sa fir mult mai permisiva cu motoristii! Sa fie cat mai multi, sa vina cu inovatii, de la o cursa la alta sa stai cu sufletul la gura sa vezi ce update-uri au facut. Nu sa stai 2 ani si sa vezi daca apare un motorist cu o noutate pe motor ca nu are voie pe timpul sezonului...Fanii F1 vor schimbari de la o cursa la alta nu de la an la an!!!
    7 2
  • Nu tu stire legat de Aston Martin, nu tu stire legat de nimic punct.
    Spuneti-mi si mie alt site va cad ca AM e un pic cam lenes!
    5 0
  • Mario Illien este elvetian, nu britanic.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Mario_Illien
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru