Red Bull va utiliza motoare Renault şi în sezonul 2011

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.06.2010
Red Bull susţine că singura opţiune pentru anul viitor este să utilizeze motoare Renault, după ce a fost refuzată din nou de Mercedes.

Red Bull Racing a dezvăluit recent că analizează posibilitatea de a renunţa la motoarele Renault în favoarea celor de la Mercedes, întrucât unităţile constructorului german sunt considerate cele mai puternice din Formula 1.

Cu toate acestea, Mercedes a sugerat în repetate rânduri că nu are resursele necesare pentru a furniza motoare pentru încă o echipă pe lângă cele trei actuale, astfel că Red Bull Racing se vede nevoită să facă pasul înapoi şi să anticipeze deja prelungirea parteneriatului cu Renault.

"Conform ultimelor comunicate de presă, se pare că nu putem avea motoare Mercedes, aşa că probabil vom rămâne cu Renault", a declarat Helmut Marko, consultantul Red Bull, pentru publicaţia germană Bild.

Sezonul 2011 va marca şi reintroducerea sistemului KERS în Formula 1, iar Red Bull este una dintre echipele care intenţionează să profite de puterea acestei tehnologii.

Furnizorul acestui sistem ar putea fi chiar Renault, însă nu este exclus ca austriecii să se orienteze spre Magneţi Marelli, compania care are parteneriate strânse atât cu echipa franceza, cât şi cu Ferrari.

"Vom utiliza fie sistemul Renault, fie îl vom cumpăra de la furnizorul lor, Magneţi Marelli, şi îl vom adapta pentru noi", a adăugat Marko.

Via | GMM

Comentarii (2)

  • Florin
    motoare
    Adica RBR bate McLaren avand motoare mult mai slabe???
    4 0
  • da
    motorul nu inseamna tot in F1
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru