Red Bull va utiliza sistemul KERS de la Renault începând din 2014

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.03.2012
Red Bull Racing va folosi un sistem KERS dezvoltat integral de constructorul Renault începând din sezonul 2014.

Renault a oferit în această săptămână câteva detalii importante despre parteneriatul cu Red Bull Racing pentru furnizarea motoarelor, care a fost prelungit la finalul anului trecut până în sezonul 2016.

Astfel, începând din sezonul 2014, anul în care vor fi introduse noile motoare V6 de 1.6 litri, Red Bull Racing va utiliza şi sistemul KERS dezvoltat integral de constructorul francez.

"Sistemul KERS reprezintă o parte a noului motor. În 2014 vom furniza nu numai motoare, cu întregul tren de rulare pentru Red Bull", a explicat Jean-Francois Caubet, directorul executiv al Renault Sport 1, pentru publicaţia germană Auto Bild.

În prezent, Red Bull Racing utilizează un sistem KERS dezvoltat în parteneriat de Renault şi producătorul italian Magneti Marelli în 2009, modificat semnificativ de inginerii Red Bull pentru a corespunde cerinţelor tehnice impuse de Adrian Newey. Soluţia nu s-a dovedit a fi una inspirată din cauza numeroaselor probleme de fiabilitate înregistrate în prima parte a anului trecut, însă ulterior echipa a reuşit să remedieze aceste defecţiuni.

În plus, Caubet a confirmat că Renault alocă 70% dintre resurse pentru dezvoltarea noului motor V6 de 1.6 litri pentru 2014, înainte de a se concentra integral pe această unitate începând de anul viitor. La fel ca toţi ceilalţi constructori din Formula 1, Renault poate lua această decizie întrucât dezvoltarea motoarelor actuale este interzisă.

Via | GMM

Taguri: KERS, Red Bull, Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru