Regulamentul "îngheţării" motoarelor ar putea fi schimbat

de Daniel Popescu
Vineri, 28.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Regulamentul care prevede omologarea motoarelor ar putea fi modificat pentru sezonul 2015 cu scopul de a permite constructorilor mai multă libertate pentru modificarea anumitor componente în timpul sezonului.

Numeroasele defecţiuni înregistrate de Renault cu nouă unitate de propulsie pentru sezonul 2014 a determinat echipele să analizeze posibilitatea de a schimba regulamentul privind omologarea motoarelor.

Conform regulamentului actual, motoarele trebuie omologate până în 28 februarie, după care constructorii pot efectua modificări doar după ce primesc acordul FIA şi numai în scopuri de fiabilitate sau pentru reducerea costurilor.

Echipele care folosesc motoare Renault, în frunte cu cvadrupla campioană mondială Red Bull Racing, vor propune vineri în cadrul unei întâlniri a Strategy Group o serie de modificări la acest regulament. Până în prezent nu există informaţii despre natura acestor propuneri, însă cel mai probabil este vorba despre primirea acordului de a efectua modificări majore la motor inclusiv în timpul sezonului.

Totuşi, orice modificare a regulamentului de omologare pentru sezonul 2014 va avea nevoie de acordul unanim al echipelor şi este greu de crezut că Mercedes sau Ferrari vor fi de acord să ajute rivalii de la Renault să depăşească defecţiunile.

Via Autosport

Comentarii (6)

  • Red Bull
    Intotdeauna daca la Red Bull nu merge ceva trebuie modificat regulamentul. Asa si anul trecut cu pneurile.
    36 7
  • ca si anul trecut cu pneurile... mojicie fratilor...
    33 5
  • Nu cred ca anul asta va mai fi pomana de anul trecut, in care au fost sterse cu buretele realizarile celor care au respectat regulamentul.Anul asta sunt in joc mai multe din cauza schimbarilor majore in Formula 1, iar cei cu rezultate bune nu cred ca vor sta cu mainile in san .
    Daca si anul asta se va modifica regulamentul dupa nevoile unei echipe nu am sa ma mai uit la formula 1 ca nu merita.
    20 3
  • Tinand cont ca suntem intr-o noua era a F1, consider ca e o decizie rezonabila, care ar avantaja pe toti cei care construiesc si furnizeaza motoare de F1 si pentru cei care revin in acest sport dupa multi ani ca Honda P.S Nu sunt fan RBR dar probeleme pot aparea si la Mercedes si Ferrari..Si-n plus m-am saturat de atatea limitari in acest sport
    4 5
  • Nu cred ca se va mai modifica nimic anul asta ! Luati mumu RB cu al vostru vitel ! Sunt sigur ca Merz si Ferrari vor avea cuvant mare de spus impotriva ! Poate din 2015 ... se va modifica dar anul asta PA RB !
    12 1
  • fabrica de suc
    Satul sa vad ca mereu cei de la rbr isi modeleaza regulamentele cum cum le pica lor bine! Daca sunt buni sa-si faca treaba de la inceput asa cum fac toti ceilalti!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru