Renault a creat o nouă divizie pentru Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.12.2010
Renault a creat divizia Renault Sport F1 care va fi responsabilă pentru implicarea în Formula 1 prin furnizarea de motoare şi tehnologii adiacente.

Renault a vândut în această săptămână pachetul de 25% din acţiuni pe care îl mai deţinea la echipa de Formula 1 cu acelaşi nume, urmând să concureze în competiţie strict ca furnizor de motoare.

În acest sens, constructorul francez a creat o nouă divizie botezată Renault Sport F1 care va gestiona programul de dezvoltare a motoarelor şi a tehnologiilor adiacente, cum ar fi sistemul KERS.

"Noua divizie va oferi răspunsul tehnologic al Renault la provocarea lansată de noul regulament al Formulei 1 pentru motoare. Va fi un laborator pentru dezvoltarea tehnologiilor care respecta mai bine mediul înconjurător, care se aplică combustibililor şi modelelor de producţie", se precizează într-un comunicat de presă al francezilor.

Sediul central al Renault Sport F1 va fi în localitatea franceză Viry-Chatillon, acolo unde constructorul produce deja motoare pentru Marele Circ, iar noua divizie va fi condusă de Bernard Rey.

"2011 deschide un nou capitol în implicarea noastră istorică în Formula 1.

Victoria din 2010 cu Red Bull Racing a arătat potenţialul specialiştilor în motoare de la Viry-Chatillon şi subliniază credibilitatea Renault ca furnizor de motoare şi tehnologie. Intenţionam să construim pe baza acestei victorii în următorii ani pentru a obţine şi mai mult succes cu partenerii noştri", a precizat Carlos Ghosn, CEO-ul Renault.

Renault va furniza motoare în sezonul 2011 al Formulei 1 pentru echipele Red Bull Racing, Lotus Renault GP şi Team Lotus Renault.

Via | Renault

Comentarii (3)

  • salutare
    poate asa o sa apara si un pilot roman,intr-unul din cele 6 monoposturi ce au motoare Renault!!!!!!!Sau cine stie,poate isi vor face si astia de la Dacia divizie de F1,caci infrastructura au!Ma refer la centrul de la Titu si viitorul circuit de F1,de langa Brasov!!!
    ps.Dupa incheierea sezonului din F1,mi-am luat o pauza de comentat pe aici,insa am recitit articolul,prin care Automarket,ne cerea ajutorul privind concursul de anul viitor si am vazut 2 idei care m-au cutremurat:
    1)sa se acorde un bonus pentru cel care ghiceste castigatorul campionatului de la inceput,in valoare de 10000 de pct....m-au trecut fiorii cand am vazut o asemenea prostie.Asta ar insemna ca etapele de peste an sa nu mai conteze si castigatorul sa fie desemnat de cel care,ipotetic,se afla pe locul 100,dupa terminarea campionatului!!!!
    2)sa se revina la vechiul sistem al punctarii stirilor dintre curse-iarasi o nefericita idee-fara comentarii de proasta
    @admin
    poate ca acel articol ar trebui pus permanent,pana la inceputul lui februarie,pe prima pagina,in caz ca mai sunt idei sa fie scrise!
    4 4
  • lol
    Ce circuit de F1 langa Bv :))))))))))))))))))))))))) ?!
    0 0
  • salut
    e langa Brasov la Tarlungeni,5.1 km lungime,16 viraje,omologat de FIA.Apartine de facultatea de inginerie din Brasov,poate fi impartit pe 2 module de circuit,iar acolo se potdesfasura diferse competitii,inclusiv teste de F1!Nu au precizat daca si curse,dar banuiesc!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru