Renault a identificat cauza accidentelor din antrenamente

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 08.04.2011
Renault susţine că defecţiunile la suspensii suferite de Nick Heidfeld şi Vitaly Petrov în Malaezia au drept cauză un lot de componente care nu a mai fost folosit până în prezent.

Renault a fost afectată de două defecţiuni tehnice la suspensii în prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Malaeziei, atât Nick Heidfeld, cât şi Vitaly Petrov acuzând acelaşi tip de problemă.

Iniţial, germanul a revenit la boxe după o defecţiune la roata dreapta-faţă, în timp ce singurul rus din Formula 1 a ieşit în decor după o problemă similară, dar la partea stanga-faţă.

Echipa franceză a ratat aproape jumătate din a doua sesiune de antrenamente pentru a evalua problemele, iar în cele din urmă a ajuns la concluzia că acestea au fost cauzate de un lot de materiale care nu a mai fost utilizat până în prezent.

"Am stabilit rapid ca cele două defecţiuni au provenit de la acelaşi lot de materiale şi că nu am mai utilizat până astăzi acest lot. Ne-a luat puţin mai mult să excludem alte potenţiale cauze, dar imediat ce am fost încrezători că problemele au avut legătura cu o componentă au dat drumul monoposturilor pentru a doua jumătate a sesiunii de după-amiază, iar piloţii au concurat fără probleme", a precizat James Allison, directorul tehnic al echipei Renault, într-un comunicat de presă.

Iată defecţiunea suferită de Petrov în această dimineaţă:

 

Via | Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru