Renault: "Am depăşit Mercedes, suntem a patra forţă în F1"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 29.06.2010
Renault consideră că a devansat Mercedes GP şi susţine că în curând va ajunge la nivelul înregistrat de McLaren şi Ferrari.

Renault a continuat parcursul bun din acest sezon şi în Marele Premiu al Europei, unde a ocupat locul cinci prin Robert Kubica.

Rezultatul le-a permis francezilor să reducă diferenţa faţă de Mercedes GP la 20 de puncte şi să se considere deja a patra forţă a Formulei 1. Mai mult decât atât, Renault va continua procesul de dezvoltare a monopostului R30, obiectivul fiind acela de a ajunge la nivelul rivalilor de la McLaren şi Ferrari.

"Am recuperat teren fata de Mercedes şi suntem a patra cea mai rapidă echipa în acest moment. Mai avem mult până îi vom ajunge pe Red Bull, dar suntem chiar în spatele celor de la McLaren şi Ferrari şi, dacă putem îmbunătăţi monopostul la fel ca până acum, ne putem aştepta să fim la nivelul lor în curând", a declarat Alan Permane, şeful inginerilor de la Renault.

Chiar dacă oficialii echipei sunt mulţumiţi de locul 5 al lui Kubica, Permane consideră că polonezul ar fi putut termina pe ultima treaptă a podiumului.

Echipa a încercat să profite de intrarea Safety Car-ului pe circuit pentru a-l retrimite cât mai rapid pe Kubica înapoi pe circuit, însă mecanicii tocmai se pregăteau pentru schimbul de pneuri al lui Vitaly Petrov.

În urma haosului creat la boxe, Kubica a pierdut două poziţii în favoarea lui Jenson Button şi Rubens Barrichello, însă a revenit în faţa celor doi piloţi ai Scuderiei Ferrari, motiv pentru care şi-a păstrat locul 5.

"Dacă nu am fi plănuit pitstopul lui Petrov în acel tur, sunt sigur că l-am fi servit pe Kubica şi ar fi rămas în faţa lui Button şi Barrichello, ceea ce ne-ar fi dat un podium. În Formula 1 este vorba numai despre "dacă" şi "dar" şi întotdeauna te poţi uita în urmă, dar a fost păcat să pierdem într-un asemenea mod", a mai precizat Permane.

Via | Renault

Comentarii (3)

  • Renault
    Chiar daca Renault isi propune aceasta alegere de a se indrepta spre performanta celor de la Redbul ,diferenta este aerodinamica monopostului Redbull chiar daca foloseste motor la fel ca Renault.
    9 1
  • Williams
    Si Williams v-a depasit pe voi :)) deci tot a 5-a forta sunteti :))
    8 5
  • nelu98
    DEPASIT ESTI TU//////////////////////
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru