Renault amana decizia in privinta participarii in F1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 06.11.2009
Renault a anuntat ca va decide pana la finalul acestui an daca va continua participarea in Formula 1.

Formula 1 este pe punctul de a pierde un nou constructor in sezonul urmator, dupa ce Renault a evitat in aceasta saptamana sa ia o decizie clara in privinta viitorului sau in competitie.

Consiliul de conducere al constructorului francez s-a reunit marti la Paris pentru a stabili strategia pentru viitor, insa nu a furnizat la final niciun comunicat de presa in privinta participarii in Formula 1.

Ulterior, Renault a anuntat prin vocea CEO-ului Calos Ghosn ca decizia privind participarea in Formula 1 va fi luata pana la finalul anului, semn ca francezii analizeaza serios rentabilitatea investitiilor in Marele Circ. "Trebuie sa fiti rabdatori. Vom face un anunt in privinta participarii noastre in Formula 1 pana la finalul anului", a declarat Ghosn pentru agentia de presa Reuters.

Indecizia constructorului Renault vine la mai putin de 24 de ore dupa ce Toyota s-a retras din Formula 1 cu efect imediat din cauza climatului economic nefavorabil. In plus, francezii ar putea renunta la Formula 1 si din cauza scandalului Crashgate in care a fost implicata la Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008, dar si pentru ca echipa nu are inca un sponsor prioncipal pentru 2010 dupa retragerea celor de la ING.

Pe de alta parte, Renault a semnat Acordul Concorde prin care se obliga sa concureze in Formula 1 pana in 2012, iar francezii au semnat deja un contract de pilot titular cu Robert Kubica.

Situatia incerta a constructorului complica indirectstrategia celor de la Red Bull, care au utilizat pana in acest an motoare Renault.

Via | Reuters

Taguri: Renault

Comentarii (4)

  • ciudat...
    Se cam bat cap in cap declaratiile lui Caubet si a lui Ghosn... Ieri nu paraseau Marele Circ in curand si aveau bugetul pe 2010 aprobat, azi cica lungesc decizia pana la sfarsitul anului...
    0 0
  • poate cu alta ocazie ...
    asa mai atag atentia asupra lor. parerea mea este ca 99% nu se vor retage mai ales dupa ce Kubika a semnat cu ei.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Formula 1
    Ce tare Ferrari sunt pe locul 3 in fata super echipei McLaren, cu super masina lor, Camionul rosu (Furia Rosie) a depasit Batmobilul defect... naspa.

    Referitor la Renault, asta spuneam cand ma gandeam ca Kimi poate sa ramana fara contract pentru 2010. Sunt deja cativa piloti buni care vor mai putini bani, iar banii conteaza pentru toate echipele, nu cum cred niste fani idealisti.
    0 0
  • Retragere amanata
    Probabil cea mai mare problema pt Renault este cea a sponsorului. Contractul cu Kub si eventualele sanctiuni materiale pt retragerea din Acordul Concorde nu sunt in masura sa determine Renault sa ramana. Va fi greu mai ales ca in 2009 nu au avut cine stie ce rezultate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru