Renault amână numirea unui înlocuitor pentru Kubica

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 09.02.2011
Renault va lua o decizie în privinţa înlocuitorului lui Robert Kubica după testele de la Barcelona din 21 februarie, în funcţie de performanţele piloţilor care vor evalua monopostul până atunci.

Renault a stabilit strategia prin care va desemna înlocuitorul lui Robert Kubica pentru sezonul 2011, după ce polonezul a suferit un grav accident în raliuri la finalul săptămânii trecute.

Astfel, echipa anglo-franceză va testa mai mulţi piloţi tineri în cadrul sesiunilor de teste de la Jerez şi Barcelona pentru a analiza potenţialul acestora, însă va opta pentru un pilot experimentat în cazul în care Kubica va lipsi în mod cert întreg sezonul.

"Strategia noastră va fi să testăm un pilot tânăr pentru a acumula kilometri şi pentru a se pregăti pentru anii următori. Dacă Robert va fi indisponibil întreg sezonul, atunci în mod normal vom alege un pilot mai experimentat pentru a dezvolta monopostul. Trebuie să aşteptăm testele de la Jerez şi Barcelona şi să vedem cum merge maşina şi cum se descurcă pilotul care va începe sezonul şi poate îl va şi termina. Nu ştim", a declarat Eric Boullier, şeful Renault.

În condiţiile în care francezul a confirmat din nou că pe listă există cei trei piloţi nominalizaţi marţi, înseamnă că pilotul tânăr la care face el referire este Bruno Senna, în timp ce piloţii experimentaţi sunt Nick Heidfeld şi Vitantonio Liuzzi.

OPERAŢIA LUI KUBICA, AMÂNATĂ PENTRU VINERI

În ceea ce priveşte starea de sănătate a lui Kubica, medicii au anunţat că dubla-operatie la picior şi umăr va avea loc vineri dimineaţă, în loc de joi, înainte de ultima operaţie programată pentru săptămâna viitoare.

"Faza operaţiunilor pentru ultima operaţie începe. Dubla-operatie la picior şi umăr este planificată pentru vineri dimineaţă, iar celelalte intervenţii se vor finaliza săptămâna viitoare.

Mâna dreaptă a pilotului s-a stabilizat complet. Acum începe delicata recuperare a funcţionalităţii", a declarat Giorgio Barabino, şeful departamentului de terapie intensivă.

Via | Autosport

Comentarii (5)

  • salutare
    ce bine ar fi sa fie ales Bruno Senna!
    mult succes la operatii Robert si insanatosire grabnica!!!
    15 7
  • @mad79
    si eu vreau la fel...sa vad cum se descurca cu un monopost rapid...Heidfeld si Liuzzi la pensie cu voi:))
    10 8
  • Jolerto
    .
    Mai bine Heidfeld decat Senna lol!
    6 7
  • @mad79
    Din cate imi dau eu seama, Robert lipseste cu siguranta din F1 in 2011, daca nu cumva chiar si-a luat adio de la cariera de pilot de F1. Totul depinde de operatiile viitoare, de recuperare, etc. Daca asa vor sta lucrurile, cred ca Heidfeld si Liuzzi sunt cei care au mai multa experienta si unul dintre cei 2 va fi ales. Personal il prefer pe Heidfeld, imi pare mai serios decat Liuzzi. Renault au nevoie disperata de un pilot care sa poata dezvolta monopostul si cred ca Senna si Petrov inca mai au nevoie de experienta la acest capitol.
    5 0
  • capitol zvon
    Raikkonen 'free to join Renault', am citi pe mai multe site-uri si chiar as vrea, stiu ca pentru multi fani, ar fi frumos sa-l mai vedem pe pista, in rest numai bine
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru