Renault analizează schimbarea strategiei de cursă

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.04.2011
Eric Boullier crede că Renault are nevoie de o regândire a strategiilor de cursa pentru pneuri în urma rezultatelor modeste înregistrate în China.

După două podiumuri consecutive obţinute în Australia şi Malaezia care au crescut încrederea în cadrul echipei, Renault nu a obţinut decât două puncte în Marele Premiu al Chinei.

Problema a fost generată în primul rând de problemele tehnice înregistrate de Vitaly Petrov în calificări, care l-au împiedicat pe coechipierul său Nick Heidfeld să stabilească un timp competitiv. Totuşi, nici prestaţiile din cursă nu au fost foarte bune, motiv pentru care şeful Eric Boullier consideră că Renault trebuie să schimbe ceva la strategiile pentru pneuri.

"Având în vedere de unde am plecat, a fost dificil să repetăm rezultatele pe care le-am avut în acest sezon. Până la urmă, a fost o după-amiază foarte frustrantă pentru noi şi în cursă nu am realizat progresele la care ne aşteptam. Unul dintre motive este că depăşirile nu au fost atât de uşoare pe cât am crezut, chiar şi cu aripa spate ajustabilă. De asemenea, trebuie să revizuim strategia pentru că nu a fost uşor să luăm decizii şi este clar că trebuie să schimbăm pneurile exact la momentul potrivit.

Totuşi, este bine că am câştigat încă două puncte cu Petrov şi acum avem trei săptămâni pentru a ne regrupa înainte de Turcia pentru a ne asigura că vom lupta mai aproape de poziţiile fruntaşe", a precizat francezul.

Via | Renault

Taguri: Boullier, Renault

Comentarii (4)

  • Problema
    "Problema a fost generată în primul rând de problemele tehnice înregistrate de Vitaly Petrov în calificări, care l-au împiedicat pe coechipierul său Nick Heidfeld să stabilească un timp competitiv."

    Stranie propozitia. Ce treaba are Nick cu problemele tehnice ale lui Petrov? Il remorca cumva rusul?
    6 11
  • @Cyrus
    Strategia lui Heidfeld din calificari a fost bulversata total de intreruperea temporara a Q2 cu numai doua minute inainte de final dupa defectiunea tehnica suferica de Petrov.

    La reluarea calificarilor, toti pilotii au iesit pe circuit, iar Heidfeld a ratat stabilirea unui timp competitiv, partial din cauza traficului intens de pe circuit, partial pentru ca a avut un singur tur la dispozitie.
    17 3
  • @Cyrus
    Ai vazut calificarile?Daca nu cauta.
    10 7
  • @all
    Degeaba va luati de Cyrus, pentru ca partial are dreptate. Ce cauta Heidfeld, cu 2 minute si jumatate inainte de finalul Q3, la boxe? Ce facea? Astepta primavara? Credea ca daca el intra cu 2 minute inainte de finalul sesiunii pista o sa fie libera astfel incat el sa faca un tur perfect? Probabil la asta se gandea: nu intru deloc in Q3, pastrez pneurile si cu 2 minute inainte de final intru si, cu un singur tur rapid, prind o pozitie in top 5. Numai ca socotealea de acasa nu este mereu identica cu cea din targ, iar soarta ii favorizeaza pe cei curajosi (Vettel, Hamilton, Button....pilotii care de altfel au si intrat primii pe pista). Respect!
    5 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru