Renault ar putea utiliza sistemul KERS la Monza

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 26.08.2009
Renault ia in considerare utilizarea tehnologiei KERS in Marele Premiu al Italiei din luna septembrie, considerand ca natura circuitului se potriveste foarte bine acestui sistem.

Ferrari si McLaren sunt singurele echipe care au utilizat in mod constant sistemul KERS in acest sezon, in timp ce BMW-Sauber si Renault au renuntat la tehnologie cu cateva Mari Premii in urma.

Totusi, echipa franceza analizeaza posibilitatea de a implementa din nou sistemul KERS pe monopost in cadrul Marelui Premiu al Italiei, pe langa alte update-uri tehnice.

"Intotdeauna adaugam noi dezvoltari, iar pentru urmatoarele doua curse vom utiliza un pachet cu un nivel scazut al fortei de apasare aerodinamica. In ceea ce priveste sistemul KERS, nu planuim sa il folosim la Spa, dar il luam in considerare pentru Monza deoarece credem ca acolo ne va oferi un avantaj real", a declarat Bob Bell, directorul tehnic al echipei Renault.

Decizia francezilor este justificata de liniile drepte lungi si de virajele de mare viteza care caracterizeaza circuitul de la Monza, dar si de zonele de franare violenta prezente pe parcursul unui tur de pista. Renault a confirmat ca procesul de dezvoltare al actualului monopost va continua, insa Bell a admis ca resursele echipei se vor indrepta din ce in ce mai mult spre monopostul R30 din 2010.

"Alocam gradual mai multe resurse pe monopostul de anul viitor, insa muncim din greu pentru a imbunatati R29.

Suntem norocosi ca regulamentul aerodinamic de anul viitor ramane la fel si ca putem transfera ce invatam de la monopostul R30 pe actualul monopost, dar este corect sa spunem ca cea mai mare parte a efortului se indreapta spre monopostul de anul viitor", a incheiat oficialul Renault.

Via | Renault

Taguri: KERS, Renault

Comentarii (3)

  • clar
    vom avea un 2010 cu Kers:)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @McLaren_Mircea_1984
    Vezi, exact ce spuneam eu la articolul cu Kimi si Spa :) Multi deja lucreaza mai serios la monopostul de anul viitor, dar il testeaza pe configuratiile actuale. Oricum idea ca s-au scos testele face sa fie o mare prostie desi depinde de pctv de vedere.
    0 0
  • NeoGalaxy-fara teste
    da,ceva mai complicat,asa sunt obligati sa testeze pe masinile de anul viitor configuratii pe care apoi le pot folosi si anul asta.Se scarpina la urechea stanga cu mana dreapta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru