Renault: "Avem mentalitate de învingători"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 15.09.2010
Gerard Lopez susţine că Renault şi-a recăpătat mentalitatea de învingător după patru sezoane dificile şi neagă intenţiile de a vinde echipa.

Renault traversează în acest sezon o perioadă de tranziţie la capătul căreia speră să revină în lupta pentru titlurile mondiale alături de Ferrari, McLaren şi Red Bull. După titlurile obţinute în 2005 şi 2006, francezii au indurat trei sezoane dificile, care au culminat în 2009 cu scandalul Crashgate şi vânzarea echipei către fondul de investiţii Genii Capital.

Gerard Lopez, noul proprietar al team-ului, crede că Renault şi-a finalizat procesul de reconstrucţie şi consideră că echipa are din nou o mentalitate de învingător.

"Mentalitatea de învingător a revenit în cadrul echipei. Cu siguranţă ne-ar plăcea să luptăm pentru campionat anul viitor, dar avem nevoie de mai mult decât vorbe pentru a face asta. Avem nevoie de o cultură şi aşa mai departe şi cred că am revenit la acea cultură în care un weekend precum acesta (n.r. - de la Monza) este foarte dezamăgitor", a declarat omul de afaceri luxemburghez, referindu-se la faptul că Renault a obţinut doar un loc opt în Marele Premiu al Italiei prin Robert Kubica.

Presa internaţională a sugerat recent că Lopez este interesat să renunţe la echipa de Formula 1, unul dintre motive fiind aparenţele probleme financiare.

Speculaţiile au apărut după ce francezii au solicitat plata în avans a drepturilor TV pentru 2010, însă Lopez a dat asigurări că nu are de gând să vândă echipa, mai ales ca situaţia financiară este stabilă.

"Nu ştiu de ce am vinde. Suntem foarte solizi din punct de vedere financiar. Poate că dacă nu eram alţi oameni ar fi fost mulţumiţi", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Lopez, Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru