Renault cauta un pilot pe masura lui Kubica

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.01.2010
Renault a anuntat ca al doilea pilot al echipei trebuie sa castige constant puncte si sa fie capabil sa lupte de la egal la egal cu Robert Kubica.

Renault F1 Team si-a definitivat marti structura tehnica de conducere prin numirea lui Eric Boullier in functia de sef al echipei, insa francezii sunt in continuare in cautarea unui coechipier pentru Robert Kubica.

Polonezul a semnat cu Renault pentru 2010 inca de la finalul anului trecut, insa echipa a amanat o decizie in privinta coechipierului sau in contextul vanzarii team-ului catre fondul de investitii Genii Capital.

Odata cu stabilirea conducerii tehnice, Renault va demara si cautarea unui pilot competitiv pentru sezonul urmator, printre posibilii candidati figurand si Nick Heidfeld, care a ratat ocazia de a concura pentru Mercedes GP. Pe de alta parte, Boullier a fost pana in prezent CEO-ul companiei Gravity Sport Management, care s-a ocupat de gestionarea mai multor piloti, printre care si Ho-Pin Tung, care a testat in decembrie un monopost R29.

Cu toate acestea, noul sef al echipei Renault sustine ca al doilea pilot al echipei trebuie sa castige puncte cu regularitate si sa reprezinte o amenintare la statutul de pilot numarul 1 al lui Kubica.

"Al doilea pilot trebuie sa fie capabil sa castige puncte si sa reprezinte o provocare pentru Kubica.

Ar putea fi sau nu un pilot de la Gravity, dar va garantez ca va fi mai greu pentru un pilot Gravity sa fie selectat, pentru ca acesta ar trebui sa demonstreze ca merita sa fie al doilea pilot Renault", a declarat Boullier in cadrul unui comunicat de presa.

Via | Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru