Renault confirmă că va începe sezonul 2012 fără Kubica

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.11.2011
Eric Boullier a dezvăluit în premieră că Renault va începe sezonul 2012 fără Robert Kubica, însă va aştepta o revenire a polonezului în Formula 1 până la jumătatea anului viitor.

Speculaţiile lansate de presa internaţională potrivit cărora Renault a decis să înceapă sezonul 2012 fără să aştepte revenirea lui Robert Kubica în Formula 1 au fost confirmate marţi de şeful Eric Boullier.

Francezul a a admis pentru prima oară că nu are altă soluţie decât să-i găsească un înlocuitor cel puţin pentru primele curse, însă îl aşteaptă pe polonez inclusiv în timpul sezonului. În plus, el şi-a manifestat nemulţumirea pentru lipsa de comunicare a lui Kubica, care a evitat să informeze echipa cu exactitate despre starea sa de sănătate.

"Sunt răbdător, pentru că sunt legat moral de el şi a fost foarte important pentru noi. Am intrat în jocul lui. Dacă ne găsim în situaţia în care poate reveni, chiar şi la mijlocul anului viitor, voi încerca să-l aduc înapoi, dar nu pot face mai mult. Ce pot să spun dacă el nu vorbeşte cu nimeni? Octombrie a fost o lună cheie pentru el, dar din păcate nu cred că este pregătit să revină", a declarat el citat de publicaţia franceză AutoHebdo.

Anunţul lui Boullier deschide practic lupta pentru postul oferit de Renault alături de Vitaly Petrov.

Cele mai mari şanse de a obţine un loc în cockpit le au Bruno Senna, care l-a înlocuit în ultima parte a sezonului pe Nick Heidfeld şi a câştigat doar două puncte, şi Romain Grosjean, care a câştigat titlul în GP2 şi concurează în antrenamentele de vineri pentru a-şi demonstra valoarea.

Via | AutoHebdo

Comentarii (5)

  • Ciprian
    Ma repet si spun cu parere de rau: Kubica nu va mai reveni in F1 niciodata.
    4 2
  • Din pacate
    ..... ai dreptate Cipriane. Crede-ma ca are mare noroc ca are ambele maini. De pilotat in F1 si eu cred ca este aproape imposibil. MARE pacat :(
    4 2
  • robert
    Pt fanii lui Robert:
    Deja treburile sunt din ce in ce mai pozitive...misca mana..incepe sa functioneze sistemul din nou...e o chestie doar de timp...ca darul lui era dat doar de ce avea omul in cap...o mana o aduci la normal...mai greu pt altii cu telentul...
    2 1
  • Robert si Vitaly
    Asta a fost sansa lui Petrov sa fie "nr 1" la Renault, Robert pur si simplu il eclipsa.
    1 1
  • robert 2
    zboara+raz = tin sa va contrazic..si mai ales Robert Kubica.
    Se simte din ce in ce mai bine, deja are oferta clara de la Ferarri..si treburile incep sa se indrepte spre drumul normal...o revenire spectaculoasa prin ce a trecut...
    Forzza Robert si vei reusi cu siguranta, asta sunt sigur!
    Io sunt fan McLaren...dar Ferarri pune mana pe un super pilot !!!
    Omul are talent cu carul, istoric in pilotaj are la greu....super!
    Ochii pe el in 2013...clar 2012..va fi pt reintrare in mana..cum se zice :)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru