Renault confirma negocierile cu Heidfeld si Petrov

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 20.01.2010
Renault a confirmat ca Nick Heidfeld si Vitaly Petrov se numara printre cei patru candidati pentru al doilea loc in cadrul echipei, insa prioritatea francezilor este gasirea unui sponsor.

Renault va lansa noul monopost pentru sezonul 2010 in 31 ianuarie pe circuitul de la Valencia, insa nu este exclus ca echipa sa inceapa testele din aceasta iarna fara sa fi stabilit linia completa de piloti pentru sezonul 2010.

Astfel, Robert Kubica risca sa fie singurul pilot care va testa noul R30, intrucat Renault a dezvaluit ca este mai interesata de gasirea unui sponsor principal decat de alegerea coechipierului pentru polonez. Echipa franceza nu are in prezent niciun sponsor principal, dupa ce banca olandeza ING a renuntat la contract in contextul economic nefavorabil.

"Acum trebuie sa ne concetram pe doua lucruri. In primul rand trebuie sa aducem inapoi la echipa calmul si moralul ridicat. In al doilea rand cautam sponsori. Asteptam sa avem toate aceste elemente inainte de a lua o decizie (n.r - in privinta celui de-al doilea pilot). Ne-ar placea sa luam o decizie inainte de test. Daca nu, Kubica va incepe testele singur", a declarat Eric Boullier, seful Renault F1 Team, in cadrul unui interviu acordat publicatiei Autosport.

Cu toate acestea, francezul in varsta de 36 de ani a admis ca echipa pe care o reprezinta poarta negocieri cu patru piloti, confirmand interesul pentru veteranul Nick Heidfeld, unul dintre cei mai experimentati piloti care nu si-a gasit inca echipa pentru 2010.

"Cautam inca piloti disponibili pe piata.

Doi dintre ei sunt experimentati, doi sunt debutanti. Nick Heidfeld este pe lista, dar intrebarea este daca sa il punem din nou impreuna cu Kubica", a adaugat Boullier, referindu-se la faptul ca cei doi au fost coechipieri la BMW-Sauber in ultimii trei ani.

Oficialul francez a adaugat ca nationalitatea pilotilor nu este importanta si a admis interesul pentru un pilot din Rusia. In prezent, singurul pilot de nationalitate rusa creditat cu sanse de a concura in Formula 1 este Vitaly Petrov, care a obtinut rezultate satisfacatoare in GP2 in sezonul 2009.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru