Renault crede că va depăşi Mercedes GP în curând

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.06.2010
Renault este încrezătoare că va reuşi să devanseze Mercedes GP în viitorul apropiat.

Alături de Force India, Renault a fost marea surpriză a sezonului 2010 al Formulei 1, echipa franceză reuşind să câştige puncte importante în debutul sezonului şi chiar să lupte pentru pole position şi victorie în Marele Premiu al statului Monaco.

Impulsionaţi de acest succes, oficialii echipei Renault consideră că este doar o chestiune de timp până când vor reuşi să surclaseze Mercedes GP în clasament, în special datorită îmbunatăţirilor constante aduse monopostului R30.

"Am început sezonului destul de mult în spatele celor de la Mercedes şi i-am vânat gradual. La Monaco, Robert Kubica a fost pentru prima oară în fata ambilor piloţi Mercedes, dar acela nu a fost un circuit tipic, aşa că a fost încurajator că vedem că le suflam în ceafă şi la Istanbul. Asta confirmă progresele pe care le-am făcut şi, dacă putem menţine actuala rata de dezvoltare, sunt încrezător că în curând vom fi în faţa lor", a explicat James Allison, directorul tehnic al echipei Renault.

Opinia oficialului Renault este susţinută şi de Kubica, care va reveni în acest weekend pe circuitul pe care a obţinut prima şi, până în prezent, singura sa victorie în Formula 1.

Polonezul este încrezător că poate obţine din nou un rezultat pozitiv pe circuitul de la Montreal.

"Cred că monopostul ar trebui să funcţioneze bine la Montreal şi sunt încrezător că putem obţine un rezultat bun. Obiectivul este să câştigăm câteva puncte bune, aşa cum am făcut întregul sezon, ceea ce este foarte important pentru poziţia noastră în campionat. Ar fi grozav dacă am putea repeta performanţa de la Monaco şi să luptăm pentru podium, dar dacă nu va fi posibil mă voi concentra să obţin maximum de la monopost şi să aduc acasă cât mai multe puncte", a declarat el în cadrul unui preview al echipei sale.

Via | Renault

Comentarii (2)

  • da
    Sa dea D-zeu.
    6 5
  • vano_2680
    Oricum mersedes termina in fata la sfirsitul campionatului, deoarece au piloti mai buni
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru