Renault: "Decizia pentru Kubica, doar după ce testează în monopost"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 02.11.2011
Renault va lua o decizie în privinţa lui Kubica doar după ce polonezul va testa un monopost de Formula 1. Soluţia de rezervă o reprezintă Romain Grosjean.

Renault este pregătită să mai aştepte cel puţin câteva săptămâni o decizie finală în privinţa revenirii lui Robert Kubica în Formula 1 în sezonul următor.

Şeful Eric Boullier a confirmat în această săptămână că o decizie finală va fi luată numai după ce polonezul va testa un monopost Renault din sezonul 2009, însă acest eveniment este încă destul de îndepărtat.

"Ultima informaţie pe care o am este că trebuie să discutăm cum putem gestiona revenirea lui, pentru că nu cred că putem stabili în următoarele zile. Poate în următoarele săptămâni, dar nu zile. Trebuie să ne asigurăm că avem un plan pentru revenirea lui. Noi avem totul pregătit. Monoposturile din 2009 sunt pregătite în garaj, gata să fie pornite. Suntem pregătiţi pentru el, dar îl aşteptam să ne spună că este pregătit", a declarat francezul.

Pe de altă parte, Boullier admite că Renault trebuie să-şi asigure o măsură de siguranţă pentru cazul în care Kubica nu va fi apt să revină în Formula 1.

Soluţia de rezervă o reprezintă Romain Grosjean, campionul din GP2 urmând să testeze pentru Renault în antrenamentele de vineri din Abu Dhabi şi Brazilia.

"Ştiu că ei sunt încrezători şi asta mă bucură, pentru că sunt primul care îşi doreşte ca Robert să revină în monopost, dar nimeni nu ştie. Nimeni nu are un raport medical şi nimeni nu l-a văzut pilotând o maşină în viteză. Până când nu avem o confirmare nu putem spune nimic. Şi, din păcate, trebuie să păstrăm opţiunea de a nu-l avea înapoi. Sunt în contact permanent cu managerul său, dar până când nu pilotează maşina nu ştim", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (2)

  • Kubica reloaded
    Mi-as dori sa revina. A avut un ghinion fenomenal, si ar fi pacat ca asa sa iroseasca atata talent. Si pentru noi ar fi o pierdere, ofera spectacol. Renault ar fi avut alta fata in 2010 daca ar fi fost si Kubica la volan. Cu sperante, poate in 2011... Schumacher a reusit sa revina dupa Silverstone '00, deci, sa speram.
    7 0
  • corectare
    Scuze, Silverstone '99
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru