Renault dezvăluie cauza incendiului suferit de Heidfeld

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 01.08.2011
Renault a dezvăluit că monopostul lui Nick Heidfed a luat foc din cauza faptului că motorul a fost turat prea mult în momentul în care germanul a oprit la boxe pentru schimbul de pneuri.

Nick Heidfeld a fost protagonistul unui accident spectaculos în Marele Premiu al Ungariei, după e monopostul său a luat foc imediat după ieşirea de pe linia boxelor în urma celei de-a doua opriri pentru schimbul de pneuri.

Germanul a ieşit rapid din monopost fără să sufere vreo rană, chiar dacă a admis că s-a speriat la un moment dat de temperatură ridicată resimţită la nivelul corpului. Oficialii echipei Renault au confirmat că principala cauză a apariţiei incendiului a fost o supraîncălzire generată de menţinerea motorului la o turaţie prea ridicată pentru prea mult timp.

"La al doilea pitstop al lui Nick Heidfeld am avut o problemă cu una dintre piuliţe, ceea ce a însemnat că monopostul a rămas într-o turaţie ridicată pentru mult timp. Asta a însemnat o creştere a temperaturii, ceea ce a produs un incendiu. Chiar dacă a părut spectaculos, a fost vorba doar de o mică parte a plăcilor exterioare ale caroseriei care a luat foc pe partea stângă", a precizat Alan Permane, şeful inginerilor de cursă din cadrul echipei Renault.

Pentru fanii din România ai Formulei 1, evenimentul a avut şi o alta conotaţie: după ce Heidfeld a oprit monopostul chiar la ieşirea de pe linia boxelor, angajaţii circuitului au sosit la faţa locului la volanul unui Dacia Duster.

Via | Renault

Taguri: Heidfeld, Renault

Comentarii (1)

  • normal
    de asta m-am si uitat la cursa, deoarece stiam ca o sa apara dusterul. cred ca fanii romani erau mai fericiti daca acea masina o construiam noi nu francezii
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru