Renault exclude revenirea în F1 cu propria echipă până în 2016

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 31.10.2011
Renault nu va reveni în Formula 1 cu propria sa echipă în Formula 1 cel puţin până în 2016, potrivit declaraţiilor CEO-ului Carlos Ghosn.

Renault a vândut echipa de uzină pe care o deţinea în Formula 1 la sfârşitul sezonului 2009, iar ulterior şi-a întărit parteneriatul tehnic cu Red Bull Racing, echipa care i-a adus două titluri mondiale consecutive.

În condiţiile acestui succes, dar şi a refacerii parteneriatul istoric cu Williams de anul viitor, CEO-ul Carlos Ghosn consideră că situaţia actuală este ideală pentru Renault.

"Pentru un constructor auto, să oferim motoare şi tehnologii multor echipe este mai potrivit pentru susţinerea numelui şi brandului nostru. Mă simt mult mai confortabil cu strategia pe care o avem astăzi, prin care suntem parteneri pentru patru echipe şi furnizam motoare", a declarat brazilianul.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că Renault nu va reveni în Marele Circ cu propria sa echipă, Ghosn a adăugat: "Puteţi conta pe asta în următorii trei până la cinci ani".

2016, văzut de Ghosn ca sigur pentru menţinerea actualului statut al Renault de furnizor de motoare, coincide cu sezonul în care va expira actualul partneriat cu Red Bull Racing.

În plus, Ghosn este încrezător că refacerea parteneriatului cu Williams, alături de care a câştigat titluri mondiale în anii '90, va aduce beneficii suplimentare pentru constructorul francez, în ciuda rezultatelor modeste înregistrate de britanici în ultimii ani. "Credem că Williams are un potenţial mult mai mare decât cel pe care îl oferă astăzi.

Cred că, prin furnizarea de motoare, îi vom ajuta să se repozitioneze într-un loc mult mai bun", a adăugat el.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru