Renault F1 pregateste concedierea a 12% dintre angajati

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 18.02.2009
Renault a anuntat ca ia in calcul concedierea a 12% din angajati ca urmare a interzicerii testelor din timpul sezonului si a limitarii testelor in tunelul de vant.

Masurile privind reducerea costurilor adoptate de FIA si FOTA prin interzicerea testelor din timpul sezonul si a testelor din tunelele de vant vor avea in curand efecte asupra membrilor de echipa care se ocupau preponderent de aceste sectoare.

Renault F1 Team a anuntat oficial ca analizeaza posibilitatea de a renunta la 12% dintre cei 525 de angajati, adica la 63 de oameni.

"In cadrul procesului de restructurare, Renault F1 Team trece printr-o perioada de consultare care ar putea rezulta in concedierea a 63 de angajati", se arata intr-un comunicat de presa al echipei franceze. "Totusi, aceasta decizie nu este o consecinta directa a crizei economice, ci mai degraba o urmare a schimbarilor efectuate in regulamentul Formulei 1. Pentru forta noastra de munca de 525 de angajati, reducerile potentiale vor afecta echipa de teste si departamentul de aerodinamica, sectoare ce au fost cel mai grav afectate de noile regulamente. In acest moment este prematur sa intram in detalii si nu avem de facut alte comentarii".

Anuntul facut public de Renault nu reprezinta o surpriza, vestea fiind anticipata anterior de mai multe persoane din anturajul F1 ca urmare a programului de reducere cu peste 30% a bugetelor anuale ale echipelor.

Totodata, anuntul a venit la putin peste 24 de ore dupa ce ING a dezvaluit ca va renunta la toate programele de sponsorizare ale F1, inclusiv la parteneriatul cu Renault, incepand din 2010.

Via | Renault F1 Team

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru