Renault F1 Team risca sa fie acuzata de tentativa de omor

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 01.09.2009
Renault ar putea fi acuzata de tentativa de omor in cazul in care FIA va demonstra ca Nelson Piquet Jr. a primit instructiuni pentru a comite un accident in Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008.

Scandalul in care este implicata echipa Renault in privinta evenimentelor de la prima cursa pe timp de noapte din istoria Formulei 1 incepe deja sa ia amploare, dupa ce au aparut noi informatii despre natura investigatiei pe care o va face FIA.

Se anticipeaza ca forul mondial va efectua o analiza detaliata a datelor tehnice ale echipei Renault, inclusiv a datelor telemetrice ale celor doua monoposturi si a inregistrarilor convorbirilor radio dintre piloti si echipa.

De asemenea, nu este exclus ca FIA sa trimita mai multi inspectori la sediul echipei franceze de la Enstone, Marea Britanie, pentru a verifica computerele si alte date relevante pentru acest caz.

Vestile proaste nu se opresc insa aici pentru constructorul din Hexagon. In cazul in care FIA va demonstra ca Renault i-a transmis lui Nelson Piquet Jr. sa comita accidentul din cursa de la Singapore, echipa franceza ar putea fi acuzata de tentativa de omor, intrucat accidentul i-ar fi putut pune viata in pericol pilotului brazilian.

In acest caz extrem, Renault ar putea fi chiar exclusa din Formula 1 pentru un anumit interval de timp.

Un purtator de cuvant al echipei Renault a transmis presei ca echipa franceza nu comenteaza in niciun fel acest caz, acelasi lucru fiind valabil si in cazul lui Nelson Piquet Jr.

Presa internationala speculeaza ca nu numai Piquet Jr. ar putea fi cel care a transmis dovezile catre FIA, ci si tatal acestuia, fostul campion mondial Nelson Piquet. De asemenea, se vehiculeaza ca intreaga intentie de dezvaluire a acestor evenimente a plecat de la concedierea lui Piqyuet Jr. de la Renault cu numai cateva saptamani in urma.

POVESTEA ACCIDENTULUI

In timpul primei curse pe timp de noapte din istoria Formulei 1, Nelson Piquet Jr. a avut un accident major, izbindu-se violent de parapetii de protectie si provocand astfel aparitia Safety Car-ului pe circuit. In momentul in care masina de siguranta a intrat pe pista, coechipierul sau Fernando Alonso era unul dintre putinii piloti care efectuase deja intrarea la boxe, iar acest lucru i-a permis sa devina liderul cursei.

Spaniolul a reusit sa ramana in frunte si sa-si adjudece victoria, presa internationala speculand la vremea respctiva ca accidentul coechipierului sau a venit exact la momentul potrivit.

Iata accidentul lui Nelson Piquet Jr.

care a condus indirect la victoria lui Alonso in Marele Premiu al statului Singapore:

Via | The Times

Comentarii (6)

  • fia... niste scarbe !
    dar pe FIA cine o acuza de tentativa de omor a sportului cu motor numarul 1? are cine? oferiti-le fanilor o parghie legala si Max Mosley intra la "incubator" cat ai zice peste!
    0 0
  • Intortocheate sunt caile domnului !
    Si uite cum se va confirma 100 % venirea lui Alonso la Ferrari
    0 0
  • Nu-i suport pe
    cei care dupa 1-2, 7 ani isi aduc aminte genul asta de evenimente.
    Este exact ca si in cazul lui MJ cand apareau copii si parinti care spuneau ca acum 7 ani m-a pipait, etc.... Frate!!! de ce n-ai spus atunci??? Pique de ce nu s-a plans atunci de asta? sau de ce a ascultat?
    Bine ca nu i s-a sugerat sa sara in fata SC-ului....
    0 0
  • greu sa pierzi cand esti grozav !
    Familia Piquet nu stie sa piarda !. Daca i-mi aduc bine aminte la Hungaroring Mansell pierde o roata la masina si dupa aia nu a mai fost asa combativ lasand pe Nelson, coechipierul sau, sa devina campion mondial. Asta a fost metoda Williams-Piquet. Familia do Brasil crede ca daca a fost fezabila varianta aia ar fi plauzibila si cea cu peretele la Singapore.
    0 0
  • La fel cu Ferari
    Si Ferrari faceau la fel! Dadeau ordine de echipa si nimeni nu se mai isteriza. Nu simpatizez Renault dar nu vad mare diferenta intre asta (chiar daca e un accident - la viteza mica) si cedarea locului 1 lui Schumi de catre pilotii nr.2 alde: Masa, Barichello
    0 0
  • helmet
    bravo tata .Eu de mult o spun p-asta cu Schumi chiar daca o sa-mi sara lumea in cap.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru