Renault: "Grosjean este pregătit să revină în F1"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 26.07.2011
Eric Boullier susţine că Romain Grosjean este pregătit să revină în Formula 1, declaraţie ce alimentează speculaţiile privind înlocuirea lui Nick Heidfeld.

Decizia echipei Renault de a-l înlocui pe Nick Heidfeld cu Bruno Senna în prima sesiune de antrenamente libere de la Hungaroring a aprins speculaţiile privind o iminentă schimbare în linia de piloţi a echipei anglo-franceze.

Reacţia a venit ca urmare a rezultatelor modeste înregistrate de Heidfeld în prima jumătate a sezonului şi a surselor care afirmă că Renault speră să folosească cât mai repede un pilot de naţionalitate franceză.

În acest context, declaraţiile şefului Eric Boullier privind calităţile de care beneficiază Romain Grosjean, fost pilot al echipei în sezonul 2009, vin să completeze tabloul unei posibile înlocuiri a lui Heidfeld pe parcursul acestui sezon.

"Grosjean se descurcă foarte bine în GP2 şi demonstrează tuturor că este suficient de matur şi de puternic pentru a fi în Formula 1. Cred că are potenţialul de a fi unul dintre cei mai buni băieţi aici. Întrucât sunt foarte aproape de el, pot să confirm că este diferit şi mult mai matur decât acum doi", a declarat el pentru Autosport.

Grosjean l-a înlocuit pe Nelson Piquet Jr.

la Renault în ultimele şapte curse ale sezonului 2009, însă nu a obţinut rezultate satisfăcătoare şi nu a fost păstrat la echipă pentru 2010. Intenţiile celor de la Renault pentru francez vin însă într-un moment în care echipa are deja linia de piloţi asigurată pentru 2012 cu Vitaly Petrov şi Robert Kubica. Grosjean ar putea fi însă păstrat ca soluţie de rezervă în cazul în care Kubica nu va fi apt să revină în Formula 1 după accidentul suferit în raliuri în luna februarie.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • Eric Boullier
    Nici el nu stie ce vrea, ba ala ba ala , :)).
    2 0
  • sincer as vrea sal vad pe senna pt restul sezonului.eu cred ca are multe de aratat si acum ar avea monopostul bun pt a arata de ce este in stare.pe grosjean lam vazut acum 2 ani si nu mi sa parut deloc convingator.si faptul ca e in GP2 de 2-3 ani arata ca nui cu nimic mai presus ca senna
    3 0
  • nici Senna nu e ....
    ....Senna !!!!!!!!
    2 0
  • Grosjean
    3 echipe din F1 se pare ca sunt interesate de Grosjean. Are sanse foarte mari sa prinda volan la anul! :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru