Renault îl aşteaptă pe Kubica doar până în octombrie

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.09.2011
Renault va aştepta doar până la finalul lunii octombrie un verdict final privind revenirea lui Robert Kubica în Formula 1 în 2012.

Recuperarea lui Robert Kubica după gravul accident suferit în luna februarie într-un raliu din Italia va intra în linie dreaptă în luna octombrie, când pilotul polonez va testa fie pe circuit, fie într-un simulator.

Testul respectiv tinde să capete o importanţă crucială pentru polonez, întrucât Renault a anunţat că până la finalul lunii viitoare trebuie să ştie în mod cert dacă se poate baza pe serviciile sale în 2012. Prin această decizie, echipa anglo-franceză încearcă să se protejeze în cazul unui verdict negativ în privinţa lui Kubica, pentru a avea timp să-l înlocuiască cu un alt pilot de top.

"Nu pot rata oportunitatea de a-l avea pe Kubica înapoi, dar în acelaşi timp trebuie să protejez interesele echipei. Trebuie să stabilesc cea mai bună linie de piloţi sau cea mai bună pe care mi-o pot permite. Voi fi flexibil pentru că îmi place foarte mult Kubica, dar la mijlocul sau la finalul lui octombrie trebuie să am o confirmare clară.

Nu mă aştept să fie la fel de rapid ca anul trecut, pentru că atunci când ai fost departe de curse pentru un an este dificil să revii şi nu este uşor după un accident atât de grav. Dar trebuie să înţeleg dacă o poate face", a declarat Eric Boullier, şeful echipei Renault.

În cazul în care Kubica nu va fi apt să revină în Formula 1, Renault are opţiuni limitate pentru a-l înlocui, întrucât cei mai mulţi piloţi de top vor rămâne la actualele lor echipe. Una dintre cele mai bune alternative este Adrian Sutil, al cărui contract cu Force India expira la finalul acestui an.

Via | Autosport

Taguri: Kubica, Renault

Comentarii (2)

  • bruno senna
    9 1
  • @barichelu
    Bruno Senna si Kubica...(daca isi va revenii dupa accident).Petrov nu e mare senzatie.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru