Renault, ingrijorata de viitorul Formulei 1

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 24.11.2009
Renault este ingrijorata ca Formula 1 isi va pierde atractivitatea pentru constructori daca nu va rezolva problemele legate de protectia mediului.

Formula 1 traverseaza in prezent o perioada de tranzitie de la echipele detinute de constructori catre echipele private, dupa ce Honda, BMW si Toyota s-au retras din competitie in ultimele 12 luni.

Principala cauza o reprezinta criza financiara, insa Renault crede ca Formula 1 trebuie sa isi rezolve urgent cateva probleme majore, printre care si cele legate de protectia mediului inconjurator, pentru a ramane o destinatie preferata de constructori.

"Nu cred ca Formula 1 va fi foarte importanta pentru cineva daca competitia nu rezolva unele preocupari. Exista provocari legate de cat de corecta este, precum si in privinta mediului inconjurator. Poti introduce tehnologii fara emisii de CO2?"

"Am constatat ca in ultimul an trei constructori s-au retras din Formula 1. Trei intr-un an! Asta inseamna ca sunt multe probleme care trebuie rezolvate", a declarat Carlos Ghosn, CEO-ul Renault, in cadrul unui interviu acordat publicatiei Forbes.

Declaratiile brazilianului vin in contextul in care viitorul celor de la Renault in Formula 1 este incert pe termen lung.

Ghosn a declarat recent ca Renault va lua o decizie in privinta implicarii sale in Formula 1 pana la finalul acestui an, presa internationala speculand deja ca francezii se pregatesc sa vanda 40% din actiunile echipei catre o companie din Rusia.

Via | Forbes

Taguri: Ghosn, Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru