Renault, interesată de Kubica şi Raikkonen pentru 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 29.06.2010
Robert Kubica va rămâne la Renault dacă va avea garanţii financiare, în timp ce echipa intenţionează să-l convingă pe Kimi Raikkonen să revină în Formula 1.

Robert Kubica a demarat negocierile cu Renault pentru prelungirea contractului scadent la finalul acestui sezon, cu atât mai mult cu cât are o clauză ce trebuie activată până la Marele Premiu al Marii Britanii din 11 iulie.

Una dintre principalele cerinţe ale polonezului este ca Renault să-i garanteze că are resursele financiare necesare pentru a construi un monopost competitiv cu care să poată lupta pentru titlul mondial.

Potrivit unor surse citate de publicaţia Autosport, Renault este foarte aproape de a semna un contract major de sponsorizare cu procesatorul de plăţi Mastercard, care ar asigura astfel o mare parte din bugetul echipei pentru anul viitor.

Tocmai din acest motiv, şeful Eric Boullier este încrezător că îi poate satisface pretenţiile lui Kubica, însă admite ca echipele rivale sunt interesate deja de polonez.

"Cu siguranţă îl vrem, am vorbit şi depinde de noi să îi arătăm că avem ambiţie şi mijloacele de a fi ambiţioşi. Dacă facem asta sunt sigur că va rămâne.

Dacă nu vrea să rămână, atunci va pleca, pur şi simplu. Kubica este unul dintre cei mai bine cotaţi piloţi şi, pentru că se presupune că contractul său se va încheia în acest an, a devenit foarte atractiv. Este normal", a explicat francezul.

Pe de altă parte, sursa citată susţine că, impulsionat de bugetul preconizat pentru anul viitor, proprietarul Gerard Lopez i-a informat deja pe principalii şefi ai echipei că intenţionează să-l convingă pe Kimi Raikkonen să revină în Formula 1 la team-ul francez. Finlandezul a părăsit Marele Circ pentru Campionatul Mondial de Raliuri în acest an, după ce şi-a reziliat înţelegerea cu Ferrari.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • mobius
    inspiratie
    Inca o data spun ca Alonso a facut al doilea pas gresit plecand de la Renault pentru a doua oara, chiar daca destinatia s-a numit Ferrari. Momentul plecarii de la Renault a parut doar potrivit (asta se vede abea acum si atunci oricine putea sa greseasca), sosirea la Ferrari insa a fost o eroare. Se dovedeste ca sub conducerea lui Domenicali Ferrari este doar o amintire si cata vreme nu va fi schimbat, echipa nu va beneficia de o masina competitiva si mai ales de o strategie castigatoare.
    8 0
  • kimi
    dupa ce ferari i-a reziliat contractul lui kimi
    oricum nu o sa faca nici alonso nici massa nimic cu asa masina
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru