Renault, interesată de Webber pentru 2012

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 26.06.2011
Renault a confirmat că a purtat discuţii preliminare cu Mark Webber în perspectiva unui contract pentru sezonul 2011.

Red Bull Racing a dezvăluit cu câteva săptămâni în urmă că Mark Webber şi-a exprimat dorinţa de a-şi prelungi contractul scadent la sfârşitul acestui sezon, însă potrivit ultimelor informaţii australianul este interesat de o potenţială plecare la Renault.

Informaţia a fost dezvăluită sâmbătă la Valencia de Eric Boullier, şeful echipei anglo-franceze, care a admis însă că discuţiile sunt într-un stadiu preliminar.

"Îmi place foarte mult Webber şi îl cunosc de foarte mult timp. Am discutat cu el din când în când, dar niciodată nu l-am forţat să ne spună ce doreşte să facă pentru că decizia depinde de el", a declarat francezul.

Totuşi, o decizie depinde în mare măsură şi de Renault şi, mai ales, de starea de sănătate a lui Robert Kubica. Polonezul se află în plină perioadă de recuperare după accidentul suferit în raliuri în luna februarie, iar revenirea sa în Formula 1 pentru sezonul viitor rămâne incertă.

Renault se află într-o postură dificilă, întrucât dacă aşteaptă prea mult un verdict final al medicilor ar putea rata ocazia de a aduce un pilot de top alături de Vitaly Petrov, în cazul în care Kubica nu va putea reveni pe circuit. Rusul este sub contract cu Renault până la finalul lui 2012, în timp ce înţelegerea lui Nick Heidfeld expiră la sfârşitul acestui sezon.

Via | Motorsport

Comentarii (6)

  • eroare titlu
    pentru sezonul 2012 banuiesc, nu 2011...
    2 0
  • Fezabil
    In acest moment e destul de greu de crezut ca pana in iarna Kubica va fi complet refacut tinand cont ca inca mai are nevoie de operatii (degetul mare inca nu il poate misca) si inca nu a renuntat la carje. Astfel, e de inteles interesul celor de la Renault pentru a aduce alt pilot experimentat alaturi de "moneybringer" Petrov.
    Webber este si el cu siguranta tentat sa mearga la alta echipa. La RedBull e dominat copios de Vettel + e destul de clar, chiar daca anul viitor monopostul RBR va fi unul castigator tot nu va avea vreo sansa de a fi campion. Si ce la ce alta echipa ar putea sa mearga decat la Renault? McLaren? greu de crezut; Ferrari? doar daca se va realiza un swap cu Massa (putin probabil) + italieni au si alte alternative mai bune (Button, Rosberg, Hamilton); Mercedes? si mai putin probabil tinand cont ca nemtii vor nemti (si au de unde alege)

    Da, Renault il au pe Heidfeld care e bun, momentan mai bun decat Petrov insa cu niste dezavantaje: nu aduce sponsori + anii de absenta se vad (multe greseli, oscilant in performante)
    5 2
  • @marius-81
    2012, evident :)
    1 0
  • Webber si Kubica
    Interesanta idee...ar fi o echipa puternica cu Webber si Robert:)..

    offtopic-o invitatie pentru prietenii F1 din Romania
    http://www.facebook.com/home.php?sk=group_184264894961336&ap=1
    2 1
  • Webber si Kubica
    Interesanta idee...ar fi o echipa puternica cu Webber si Robert:)..

    offtopic-o invitatie pentru prietenii F1 din Romania
    http://www.facebook.com/home.php?sk=group_184264894961336&ap=1
    1 1
  • bruno senna
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru