Renault isi avertizeaza furnizorii ca ar putea parasi F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 10.06.2009
Renault a trimis o scrisoare furnizorilor sai prin care avertizeaza ca este posibil sa nu concureze in Formula 1 in sezonul 2010.

Presa germana relateaza in aceasta seara ca Renault si-a avertizat furnizorii de componente ca viitorul sau in Formula 1 este incert.

Scrisoarea trimisa acestora de catre departamentul de Sport al constructorului francez mentioneaza ca eventuala parasire a competitiei are legatura cu scandalul dintre FOTA si FIA pe tema regulamentului tehnic.

"Exista posibilitatea sa nu mai fim in Formula 1 in 2010. Schimbarile radicale ale regulamentului tehnic si a regulamentului sportiv au drept consecinta faptul ca Renault Sport nu mai poate fi sigura de prezenta in F1. Este posibil sa nu participam in sezonul 2010 al Formulei 1", se arata in scrisoarea celor de la Renault publicata de o presa germana.

FIA a dat totusi de inteles ca se aproapie de o intelegere cu FOTA pe tema implementarii unui buget maxim anual, chiar daca lucrurile nu sunt foarte clare in acest moment.

Pe de alta parte, presa internationala speculeaza ca Renault ar putea parasi competitia din ratiuni economice, mai ales daca nu va reusi sa gaseasca un sponsor principal care sa inlocuiasca actualul parteneriat cu banca olandeza ING, scadent la finalul acestui sezon.

Via | Pitpass

Taguri: Renault, retragere

Comentarii (1)

  • punctaj
    e a 3-a stire la care vad un punctaj ... a 3-a stire la care incerc sa imi dau seama de ce sa da un anumit punctaj in cazul de fata "-5 puncte pentru Renault" ... de ce?? am citit regulamentul pentru punctare... dar tot nu vad de ce merita Renault -5 puncte...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru