Renault îşi îmbunătăţeşte tunelul de vânt

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 13.08.2010
Renault a confirmat că tunelul de vânt pe care îl utilizează în Formula 1 va folosi modele la scara 6/10, valoarea maximă admisă prin regulament.

Renault este una dintre numeroasele echipe din Formula 1 care îşi bazează dezvoltarea monoposturilor pe tunelul de vânt, pe lângă tehnologia Computational Fluid Dynamics de ultimă generaţie.

În prezent, tunelul de vânt de la fabrica din Enstone permite utilizarea unor modele la scara 1/2 (50%), însă francezii sunt determinaţi să îmbunătăţească acest raport în vacanţa de vară.

Astfel, până la Marele Premiu al Belgiei, tunelul de vânt al celor de la Renault vă fi upgradat la scara 6/10, similară unui procent de 60%. "Vom aduce tunelul de vânt până la 60% pe parcursul vacanţei", a confirmat Eric Boullier, şeful echipei Renault, pentru publicaţia franceză Auto Plus.

De altfel, regulamentul Formulei 1 prevede că echipele pot utiliza cel mult scara 6/10 în cadrul tunelurilor de vânt. Virgin Racing este singura echipă din competiţie care nu utilizează un tunel de vânt, dezvoltarea monopostului fiind realizată exclusiv prin tehnologia digitală CFD.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • mobius
    Renault
    Se confirma ca Eric Boullier este un bun conducator, contribuind si el la surpriza placuta a actualului sezon, pe care o reprezinta Renault.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru