Renault: "Kubica merita sa devina campion mondial"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 28.04.2010
Renault sustine ca Robert Kubica are calitatile necesare pentru a deveni campion mondial si lauda performanta lui Vitaly Petrov din Marele Premiu al Chinei.

Robert Kubica a fost artizanul unei reveniri spectaculoase a echipei Renault in lupta pentru primele pozitii in prima parte a acestui an, francezii fiind considerati a doua revelatie a sezonului dupa Force India.

Privit drept un pilot cu mult potential inca de la debutul sau in Formula 1, polonezul merita, in opinia proprietarului Gerard Lopez, sa devina campion mondial la un moment dat al carierei sale.

“Il stiu pe Kubica de la BMW, inca dinainte ca el sa concureze intr-o cursa de Formula 1. Sunt foarte increzator ca, din punct de vedere al vitezei pure si al caracterului, este unul dintre putinii piloti care merita sa devina campion mondial intr-o zi”, a declarat omul de afaceri luxemburghez care a preluat 75% din actiunile echipei la finalul sezonului precedent.

Lopez are cuvinte de lauda si pentru Vitaly Petrov, coechipierului lui Kubica. Dupa un start modest de sezon, rusul si-a demonstrat calitatile in Marele Premiu al Chinei, cand a reusit sa treaca cu usurinta de Michael Schumacher in cursa spre primele sale puncte di ncariera.

Lopez crede ca adevaratul talent al pilotilor se observa cel mai bine in conditii dificile de pilotaj, asa cum s-a intamplat si la Shanghai.

“Sunt multumit de Petrov si de modul in care si-a revenit dupa o greseala de incepator. Ploaia niveleaza calitatile si iti spune foarte multe despre piloti, pentru ca egalizeaza plutonul foarte mult. Asa ca a facut o treaba grozava in conditii de ploaie”, a mai precizat luxemburghezul.

Renault este multumita de forma aratata in curse, insa francezii au admis ca au nevoie de o imbunatatire a performantelor din calificari pentru a putea spera la clasari frecvente pe podium. Acesta este si motivul pentru care Renault mizeaza pe o dezvoltare agresiva a monopostului R30 pe tot parcursul acestui sezon, iar Marele Premiu al Spaniei va reprezenta un nou punct de reper in acest caz.

Via | Adam Cooper

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru