Renault: "Kubica nu va concura în sezonul 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 23.05.2011
Renault consideră că Robert Kubica nu va deveni apt să concureze în Formula 1 în 2011 şi susţine că inclusiv cariera acestuia este în pericol să se încheie prematur.

Robert Kubica continuă programul de reabilitare început după finalizarea cu succes a multiplelor operaţii suferite în urma gravului accident din raliuri de la începutul lunii februarie.

Medicii pilotului polonez au afirmat în mai multe rânduri că revenirea acestuia în Formula 1 este incertă şi ca o primă estimare va fi făcută abia în această vară, însă Gerard Lopez, patronul echipei anglo-franceze, este pesimist.

Acesta este dispus să-i ofere polonezului şansa de a participa în sesiunile de antrenamente libere de vineri, însă exclude varianta ca acesta să concureze în 2011. "Probabil că îi vom oferi un test într-o zi de vineri la un moment dat pe parcursul sezonului, dar sunt sigur că revenirea sa nu este posibilă în acest an", a declarat omul de afaceri luxemburghez pentru postul de radio Onda Cero.

Mai mult decât atât, Lopez admite că Kubica riscă să-şi încheie prematur cariera, întrucât nu este exclus să nu mai poate pilota niciodată la nivel înalt.

"Kubica a supravieţuit unui accident spectaculos şi acum începe partea dificilă, şi anume recuperarea completă. Nimeni, nici el însuşi, nici doctorii şi nici noi nu ştim dacă va obţine asta", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Kubica, Lopez, Renault

Comentarii (3)

  • salutare
    si eu cred ca Robert din pacate,atat pentru fanii lui,cat si pentru Formula1,nu va mai putea concura in acest sport atat de drag lui!Mare pacat si recuperare rapida Robert!
    Oricum ar fi,va fi un manager bun de Formula1,la Renault sau altundeva!!!
    9 1
  • anul acesta din pacarte asa e,dar e improbabil ca sa incheie cariera de pilot ex:A.Zanardi,N.Lauda
    9 0
  • RK
    Este bine ca a scapat cu viata si cat de cat intreg dar este mare pacat pentru ca l-am pierdut ca si pilot. Sper totusi sa isi revina. Multa sanatata Robert!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru