Renault: "Motoarele turbo nu pot fi echivalate cu unităţile V8"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 26.05.2011
Renault consideră că propunerea FIA ca în sezonul 2013 să se poată utiliza în paralel actualele motoare V8 cu noile unităţi turbo nu este posibilă din punct de vedere tehnic.

Propunerea FIA ca motoarele actuale V8 să fie utilizate în paralel cu unităţile turbo în patru cilindri de 1.6 litri în sezonul 2013 este privită cu reticenţă de oficialii constructorului Renault.

Eric Boullier, şeful Renault, consideră că misiunea forului mondial de a găsi o formulă prin care performanţele celor două tipuri de motoare să fie egale este imposibil de pus în practică din cauza diferenţelor majore dintre unităţi, însă speră ca o decizie finală în privinţa regulamentului tehnic să fie luată cât mai curând.

"Sincer să fiu, nu văd cum ar putea V8-urile să concureze în acelaşi timp cu motoarele în patru cilindri. Este o variantă extremă şi ar fi un coşmar pentru FIA să echilibreze performanţa. Aşa cum a spus şi Bernie Ecclestone în Spania, a fost o ofertă frumoasă din partea lui Jean Todt (n.r - preşedintele FIA) de a găsi un compromis, dar cred că producătorii de motoare trebuie să decidă dacă vor cu adevărat să facă asta.

Iar la un moment dat avem nevoie de o decizie tehnică pentru că este o confuzie pentru toată lumea", a declarat francezul pentru publicaţia Autosport.

FIA a anunţat încă din luna decembrie a anului trecut că Formula 1 va utiliza motoare turbo în patru cilindri de 1.6 litri începând din sezonului 2013.

Cu toate acestea, Renault este singurul constructor care agreează necondiţionat noul regulament, în timp ce Ferrari ameninţă cu retragerea din competiţie dacă un astfel de plan va fi pus în aplicare. De asemenea, se vehiculează că Mercedes GP şi Cosworth şi-au exprimat îngrijorarea că dezvoltarea noilor unităţi ar conduce la o nouă creştere vertiginoasă a costurilor.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru