Renault: "Motorul nostru rămâne mai slab decât al rivalilor"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 27.07.2010
Renault este în continuare nemulţumită de puterea redusă a motorului său comparativ cu unităţile celorlalţi constructori din Formula 1.

Renault continuă să facă presiuni pentru a primi acceptul FIA de a îmbunătăţi performanta motorului, întrucât potrivit tuturor datelor francezii dispun de cel mai lent motor din Formula 1.

Teoretic, dezvoltarea motoarelor în Formula 1 a fost interzisă, astfel că unităţile ar trebui să fie mai mult sau mai puţin egale, însă în realitate unii dintre constructori au reuşit să îmbunătăţească performantele prin prisma unor artificii din regulament.

Rob White, şeful departamentului de motoare din cadrul Renault, crede că motivul pentru care francezii au rămas în urmă este că rivalii au profitat la maxim de modificările implementate în Formula 1 în ultimii ani.

"Motivele acestui deficit sunt istorice şi rezultă din dezvoltările motoarelor pe parcursul ciclurilor succesive de omologare a acestora. Modificarea motoarelor a fost interzisă în 2007, dar modul în care este utilizat motorul s-a schimbat radical în această perioadă".

"De exemplu, au existat două modificări ale numărului maxim de rotaţii pe minut, viaţa motoarelor s-a dublat, KERS a fost instalat şi îndepărtat, iar realimentarea cu carburant a dispărut.

Aceste modificări au fost operate prin rafinarea motoarelor şi prin permiterea unor modificări limitate. Furnizorii de motoare au operat cu aceste reguli pentru a dezvolta motoare curente şi diferenţele rezultate în urma numeroaselor iteraţii sunt de înţeles. Dar nu putem fi mulţumiţi că puterea motoarelor noastre rămâne semnificativ mai mică decât a celor mai bune", a explicat britanicul.

Via | Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru