Renault negociaza cu Prodrive vanzarea echipei de F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.12.2009
Renault intentioneaza sa paraseasca Formula 1 si sa vanda echipa celor de la Prodrive, potrivit unor informatii furnizate de publicatia franceza L'Equipe.

Renault este pe cale sa devina cel de-al patrulea constructor care paraseste Formula 1 in ultimele 12 luni, dupa ce Honda, BMW si Toyota au luat recent aceeasi decizie.

Constructorul francez a confirmat recent ca isi va anunta planurile pentru participarea in Formula 1 in sezonul 2010 pana finalul acestui an, fapt ce a condus la numeroase speculatii pe marginea implicarii acestuia in competitie.

Speculatiile sunt amplificate dupa ce publicatia franceza L'Equipe a dezvaluit ca Renault lucreaza la un plan prin care ar urma sa vanda echipa de Formula 1 companiei Prodrive condusa de David Richards. Bernard Rey, presedintele Renault Sport, a fost insarcinat direct sa negocieze tranzactia, in timp ce Carlos Ghosn, CEO-ul Renault, s-a intalnit frecvent in ultima perioada cu Bernie Ecclestone, seful F1.

Sursa citata mentioneaza ca Prodrive mizeaza pe sprijinul direct al unui alt constructor a carui identitate nu a fost insa dezvaluita.

Oficialii Prodrive au refuzat sa comenteze speculatiile, insa au admis ca sunt interesati sa concureze in Formula 1 in 2010.

"Vom anunta ceva in ziua in care vom avea ceva de anuntat. Candidatura Prodrive pentru sezonul 2010 a fost respinsa de FIA, dar suntem pregatiti sa concuram in Formula 1 atata timp cat afacerea este competitiva si viabila", a declarat un purtator de cuvant al companiei.

Prodrive a fost una dintre cele 15 echipe care si-a depus candidatura pentru un loc pe grila de start a sezonului 2010, insa aplicatia a fost respinsa in mod surprinzator de forul mondial. In plus, Richards a fost implicat activ in Formula 1, mai intai ca sef de echipa la Benetton in 1997, iar ulterior in perioada 2001-2004 la British American Racing, cu care a reusit sa obtina locul 2 in clasamentul constructorilor in 2004, inainte ca echipa sa fie achizitionata de constructorul Honda.

Retragerea Renault din Formula 1 ar urma sa reprezinte un soc pentru Red Bull Racing, echipa care a utilizat motoarele francezilor in ultimii trei ani. In acest moment nu este clar daca Renault va ramane in Formula 1 ca furnizor de motoare in cazul in care se va retrage din competitie.

Via | James Allen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru