Renault negociază cu Williams un contract pentru furnizarea motoarelor

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 11.05.2011
Renault a dezvăluit că negociază cu mai multe echipe posibilitatea de a le furniza motoare începând din 2012, printre acestea numărându-se şi Williams.

Renault intenţionează să-şi sporească influenţa în Formula 1 ca furnizor de motoare începând din sezonul 2012, prin adăugarea unei a patra echipe în portofoliul de clienţi.

După ce în acest an au obţinut un contract cu Lotus, francezii vizează deja noi oportunităţi, iar una dintre cele mai atractive echipe este Williams, prin prisma prestigiului de care se bucura britanicii în Formula 1.

Informaţiile au fost deja confirmate de Jean-Francois Caubet, directorul executiv al Renault, care a adăugat însă ca negocierile se poartă şi cu alte echipe. "Negocierile cu Williams au început, dar nu numai cu ei. Obiectivul nostru este să avem patru echipe", a declarat el pentru publicaţia germană Motorsport Total.

În prezent, Williams utilizează motoare de la constructorul britanic Cosworth, însă unităţile sunt considerate cele mai slabe din competiţie. Britanicii nu au confirmat discuţiile cu Renault, însă nici nu le-au infirmat. "Ştim de ceva timp că motoarele Cosworth ar putea să nu fie la fel de puternice precum cele Mercedes, dar aceasta este ultimă problemă pe care o luăm în considerare", a declarat Toto Wolff, unul dintre acţionarii Williams, referindu-se la startul modest de sezon.

Începând din acest sezon, Renault furnizează motoare pentru Renault, Red Bull Racing şi Lotus.

Via | GMM

Taguri: Renault, Williams

Comentarii (2)

  • Williams - Renault
    Le tin pumnii. Poate mai vedem inca o data Williams - Renault, si vor avea aceeasi performante care le-au avut cu cativa ani in urma.
    2 0
  • bogdan_lupu24
    n-ar fi rau sa repete performantele di anii '90 cand aveau piloti precum Damon Hil, Jacques Villeneuve, Nigel Mansell si altii
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru