Renault nu a decis încă numele coechipierului lui Kubica

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 26.11.2010
Renault susţine că nu a luat încă o decizie în privinţa prelungirii contractului lui Vitaly Petrov pentru sezonul 2011.

Presa internaţională a relatat recent că Vitaly Petrov este foarte aproape să-şi prelungească contractul cu Renault pentru 2011, însă echipa franceză susţine că nu a luat încă o decizie finală în această privinţă.

Gerard Lopez, proprietarul Renault F1, afirmă că Petrov trebuie să-şi convingă echipa că este capabil să ofere performante bune pe tot parcursul unui weekend de cursă.

"Nu este încă stabilit. Am fost mulţumiţi pe parcursul sezonului, dar am fost puţin dezamăgiţi de rezultatele lui Petrov de la sfârşitul sezonului. Una dintre critici nu se referă la viteza pură, ci la abilitatea de a rămâne concentrat pe parcursul unui întreg weekend. În Abu Dhabi a demonstrat că dacă vrea poate. Nu exista niciun motiv pentru care nu poate fi în primii 5-6 piloţi, dar nu am luat încă o decizie. După Abu Dhabi i-am reconsiderat poziţia şi am vrea să semnăm cu el, dar trebuie să vorbim cu el şi să vedem dacă poate face pe parcursul unui weekend în antrenamente, calificări şi cursa ce a făcut la Abu Dhabi", a declarat omul de afaceri luxemburghez referindu-se la prestaţia rusul din ultima cursa a anului, când l-a blocat pe Fernando Alonso.

Chiar dacă a comis numeroase greşeli în ultima parte a sezonului, Petrov are avantajul de a deschide o piaţă importantă pentru Renault în Rusia, fapt remarcat şi de cei 3 sponsori din această tară pe care i-a adus la echipa în a doua jumătate a sezonului.

Totuşi, Lopez susţine că Renault va lua o decizie bazată exclusiv pe performantele concrete ale candidaţilor.

"Decizia va fi luată probabil în primele două săptămâni ale lunii decembrie. Petrov ne interesează pentru că este din Rusia şi avem interese de afaceri în Rusia. Aşa că ne place să promovăm un campion rus, dar decizia noastră se va baza pe rezultatele din curse. Până la urmă, vom face ce am făcut şi anul trecut şi îl vom compara pe Petrov cu alţi piloţi experimentaţi", a mai precizat el.

Printre candidaţii la un loc în echipa alături de Robert Kubica se numără şi veteranul Nick Heidfeld, care a confirmat recent negocierile cu Renault.

Via | ESPNF1

Comentarii (1)

  • Oau!!!
    Daca vine si Heidfeld langa Kubica,presimt ca Renault o sa incurce multa lume!Se prefigureaza o echipa de top la Renault in 2011!
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru