Renault nu renunţă la furnizorul alternatorului

de Daniel Popescu
Vineri, 21.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunţat vineri că nu acceptă propunerea Red Bull de a schimba furnizorul alternatorului după defecţiunile tehnice înregistrate în ultima perioadă.

Red Bull Racing a solicitat în presă constructorului Renault să renunţe la serviciile companiei Magneti Marelli care furnizează alternatoarele pentru francezi, ca urmare a numeroaselor defecţiuni înregistrate în ultima perioadă.

Cu toate acestea, oficialii Renault au negat vehement această soluţie şi susţin că parteneriatul cu producătorul italian va continua la fel ca şi până acum, având încredere deplină că actualele probleme vor fi remediate în scurt timp.

"Niciodată nu mi s-a solicitat schimbarea de către Mateschitz. Dacă a spus asta atunci ar trebui să discutăm acest lucru. Dar în acest moment nu luăm în vedere să renunţăm la Marelli. De fapt, este exact opusul: analizăm toate opţiunile posibile şi, aşa cum am procedat la Monza, vom lucra cu actualii furnizori pentru a rezolva problema şi pentru a încerca părţi noi. Marelli lucrează foarte bine cu noi, iar de la Monza lucrează la Viry (n.r - fabrica Renault). Lucrează cu noi pentru a construi alternatoare", a declarat Remi Taffin, directorul operaţiunilor de cursa al celor de la Renault.

Urmareste Automarket
Între timp, Roberto Dalla, directorul de motorsport al Magneţi Marelli, susţine că defecţiunile nu sunt provocate de unitatea furnizată de italieni, ci de efecte mecanice ale întregului ansamblu al motorului, lucru admis de altfel şi de oficialii Renault.

"Declaraţia lui Mateschitz ne-a surprins, dar nu vreau s-o comentez pentru că nu o înţeleg.

Toate analizele pe care le-am făcut indică faptul că aceasta componentă nu a avut probleme. Putem spune că probabil a cedat din cauza stresului mecanic la care a fost supusă", a precizat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru