Renault nu va copia sistemul de ventilatie McLaren

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 27.03.2010
Renault a anuntat ca nu va introduce un sistem de ventilatie pentru monopostul R30 similar cu cel inovat de McLaren in acest sezon.

McLaren a tinut capul de afis in prima cursa a sezonului datorita unui nou sistem de ventilatie pentru monopost, care permite cresterea vitezei pe liniile drepte cu aproximativ 10 km/h. Intrucat FIA a confirmat legalitatea dispozitivului, se anticipeaza ca mai multe echipe vor copia acest sistem, iar BMW-Sauber a realizat deja propria versiune pentru Marele Premiu al Australiei.

Cu toate acestea, Renault a anuntat ca nu este interesata de acest concept pentru ca nu doreste sa bulverseze propriul program de dezvoltare pentru monopostul R30.

"Nu vrem sa fim perturbati prin copierea unui sistem despre care nu credem ca este incredibil de rapid. Vom continua strategia noastra si vom aduce componente noi la fiecare cursa, ceea ce este radical comparativ cu programul normal", a declarat Eric Boullier, seful echipei franceze.

Renault a ratat prezenta in puncte in Bahrain, insa Robert Kubica va pleca de pe locul 10 in Australia, motiv pentru care francezii spera sa obtina duminica primele puncte din acest sezon.

Via | Autosport

Taguri: Boullier, Renault

Comentarii (1)

  • NeoGalaxy
    Nu este rea strategia lor, sistemul celor de la McLaren poate sa aduca cei 10km/h in plus dar nu cred ca conteaza daca acei 10km/h in plus nu se for si folosii. Dar daca echipele au un program deja stabilit, este foarte bine sa se tine de el. Au gandit monopostul intr-un fel, au gandit niste upgrade-uri foarte bine. Un plan care se muleaza perfect pe un monopost este foarte important. Sunt sigur ca si alte echipe au gandit exact la fel.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru