Renault: "Obiectivul este locul 3 în clasamentul constructorilor"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 19.01.2011
Renault şi-a fixat ca obiectiv pentru sezonul 2011 locul 3 în clasamentul constructorilor şi mizează în acest sens pe un design agresiv al monopostului R31.

După ce a trecut de scandalul Crashgate prin vânzarea unui pachet de 75% din acţiunile echipei omului de afaceri Gerard Lopez, Renault a înregistrat progrese semnificative pe parcursul sezonului 2010, terminând pe poziţia a cincea în clasamentul constructorilor.

Echipa spera însă să nu se oprească aici şi să continue progresele şi în acest an graţie noului parteneriat cu constructorul britanic Lotus. Noul obiectiv este locul 3 în clasamentul constructorilor, iar pentru atingerea acestuia Renault a decis să internalizeze anumite proiecte de dezvoltare ale monopostului, potrivit COO-ului Patrick Louis.

"Obiectivul echipei este să termine în primele trei în campionat. Pentru a ne mula pe acest obiectiv [...] am ales să internalizam o mare parte din job-urile externe pe care le avem [...], fapt bazat pe o eficientă mai mare, pe îmbunatăţirea nivelului de calitate şi pe reducerea cheltuielilor externe. Aceste reduceri de costuri, care pot fi reinvestite în cercetare şi dezvoltare, ar trebui să ne ofere performanta pe care o căutam", a declarat el.

În plus, Renault mizează pe un design agresiv al monopostului pentru acest sezon, în încercarea de a profita la maxim de noutăţile apărute în regulamentul tehnic.

"Oricine care urmăreşte sportul a văzut deja cuvinte precum agresiv sau curajos care apar la mai multe echipe când vine vorba despre soluţiile lor. Cred că am ales o direcţie la limita curajoasă a curajului", a precizat James Allison, directorul tehnic al echipei franco-britanice.

Renault va lansa monopostul pentru sezonul 2011 în 31 ianuarie pe circuitul de la Valencia.

Via | ITV

Comentarii (1)

  • 3
    Inseamnca ca vor trebui sa bata constant pe cineva dintre RedBull , McLaren , Ferrari nu mai spun ca si Mercedes trebuie sa fie mai in forma decat in 2010 .
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru