Renault: "Performanţa, prioritară în alegerea coechipierului lui Kubica"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 04.10.2010
Eric Boullier susţine că Renault vă alege al doilea pilot al echipei numai în funcţie de performanţe, fără să ia în calcul interesul financiar al echipei.

Robert Kubica a fost confirmat la Renault pentru sezonul următor, însă echipa franceză întârzie nominalizarea coechipierului său întrucât nu a decis încă dacă să-i acorde o nouă şansă lui Vitaly Petrov.

Şansele că rusul să-şi păstreze locul la Renault au crescut exponenţial după ce proprietarul Gerard Lopez a admis că aspectul financiar va juca un rol esenţial în decizie, iar pilotul a adus deja doi sponsori: Lada şi producătorul de nave maritime Vyborg Shipyard.

Cu toate acestea, şeful Eric Boullier susţine că factorul decisiv va fi reprezentat de performanţă pilotului, în detrimentul aspectelor comerciale.

"Ştiu că un pilot rus ar fi apreciat şi Rusia are potenţial pentru toate companiile prezente în Formula 1. Totuşi, pentru noi performanţa unui pilot este în continuare primul criteriu, şi apoi paşaportul. Performanţa câştiga în detrimentul potenţialului de marketing pentru că dacă pilotul nu obţine rezultate potentilaul de marketing este limitat", a declarat fracenzul în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Renault.

Referindu-se la oportunitatea de a-l angaja pe fostul campion mondial Kimi Raikkonen, Boullier afirmă că trebuie să se convingă că finlandezul este motivat să revină în Formula 1 după un sezon petrecut în Campionatul Mondial de Raliuri.

"Raikkonen ne-a contactat, dar principala întrebare este dacă ar trebui să-l păstrăm pe Petrov.

Numai dacă vom răspunde negativ al această întrebare vom căuta un înlocuitor. În privinţa lui Kimi, ar trebui să vorbesc personal cu el şi să mă uit în ochii lui pentru a vedea dacă există suficientă motivare pentru el pentru a reveni în F1. Nu are rost să angajezi pe cineva dacă nu poţi fi sigur că va fi motivat 100%, chiar dacă este un fost campion mondial", a mai precizat el.

Via | Formula1.com

Comentarii (5)

  • Kimi
    Atunci Kimi este omul vostru... fara nici o discutie!
    10 8
  • Gresit Petrov ramine.
    5 5
  • Renault
    E simplu. Rezultate= Kimi,bani =Petrov. In functie de ceea ce vor alege,se va vedea ce vor de fapt :)
    7 7
  • Renault
    Abia astept sa il revad pe Kimi.Cu o masina cu care se poate lupta pentru titlu.
    4 6
  • kimi la renault
    destept omul....si eu sunt fan kimi.....dar omul are dreptate
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru